Heerlijke Zwarte bonen quesadilla’s


Deze heerlijke vega Zwarte bonen quesadilla’s moet je proberen!

Dat we met z’n alle steeds vaker vega eten dat staat vast. Ook vegan word steeds populairder. Zelf zijn wij variabele vlees eters. We gaan steeds bewuster om met eten van vlees en vis. Zo eten wij al een lange tijd een aantal keer in de week vega. Helemaal vega gaat hem nooit worden. Daarvoor genieten wij nog veel te veel van een goed stukje vlees of vis die wel goed gekozen is en waarvan de dieren een beter leven hebben gehad.

Deze week is het de week zonder vlees en ook wij doen hier aan mee. Ik vind het leuk mensen te inspireren met heerlijke smaakvolle vega recepten. Als je op zoek bent naar een recept dat snel klaar is, zijn onze zwarte-bonenquesadilla’s een heel goed idee! Voor je het weet liggen ze al in de pan. Als je liever vegan wil eten kan je de geraspte kaas vervangen voor een veganistisch alternatief. Zo heb je bijvoorbeeld Violife,  een van de populairste vegan kaasmerken die te koop zijn in Nederland, en we zijn des te meer fan van deze lekkere plakjes omdat ze in de meeste Albert Heijns verkrijgbaar zijn. Ze hebben een stevige, rubberachtige textuur die je doet denken aan Amerikaanse kaasplakjes en een heerlijke, milde smaak. 

zwarte bonen quesadilla's

Wat hebben we nodig?

Voor 4 porties

  • 1 lente-ui
  • Zwarte bonen uit blik (350 g)
  • Tomatenblokjes (200 g)
  • Geraspte cheddar (100 g)
  • Zout en Peper ( naar smaak)
  • 4 volkoren tortilla’s

Hoe gaan we dit maken?

  1. Snijd de lente-ui in ringetjes
  2. Giet de zwarte bonen af en vermeng ze met de tomaten, uienringetjes, de helft van de kaas, en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  3. Besmeer de helft van de tortilla’s met het bonenmengsel, strooi de rest van de kaas eroverheen en bedek elke tortilla met een van de overgebleven exemplaren.
  4. Bak de quesadilla’s in een bakpan zonder olie ongeveer 4 minuten per kant.

Enjoy!


Wil je meer inspiratie voor vega recepten? Kijk dan even onder ons kopje vega!


<img loading=

Liefs, Sweet & Spicy


”Life without Mexican food is like no life at all.”

Sweet & Spicy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *