Witte chocolade mascarpone-kwarktaart met frambozen.

Als jullie ons ook volgen op Instagram dan weten jullie dat wij een wekelijkse kookwedstrijd doen met België. Nederland VS België. Ik kook voor Nederland en Ilse voor België. Het is ontstaan tijdens Corona en we vinden het erg leuk. De ene week verzin ik wat we moeten koken en de andere week Ilse. Nu was het Ilse haar beurt en ze gaf de opdracht mascarpone. We mogen daar dan mee maken wat wij zelf willen en de volgers kunnen stemmen wat hun het meeste aantrekt/lekker vinden. Met deze heerlijke taart die ik dus maakte won ik de wedstrijd! Jeeeej! Hij is ook echt goddelijk! Dit is niet een eigen recept maar deze taart vond ik op Pinterest. Maar ik wil het hier ook graag met jullie delen dus deel ik het recept voor jullie hier. Maar alle credits naar de blog Zoet & Verleidelijk.

Hieronder het recept voor jullie. Laten jullie weten als je deze taart gemaakt hebt en of jullie deze net zo goddelijk vinden als ik? Enjoy!


Ingrediënten

  • 125 g bastognekoeken
  • 25 g blanke amandelen
  • 60 g boter
  • 600 g witte chocolade
  • 250 g kwark
  • 250 g mascarpone
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 300 g frambozen
  • poedersuiker

Extra nodig

Een ingevette en met bakpapier beklede hoge springvorm/vorm met losse bodem van 20 cm doorsnee (en ca. 9 cm hoog, keukenmachine.

Tijd (ongeveer) 30 min. bereiding, minstens 3 uur wachten.


Bereiden

  1. Maal de bastognekoeken en amandelen fijn in een keukenmachine.
  2. Smelt de boter in een pan en meng deze vervolgens goed door de koek- en amandelkruimels.
  3. Strooi dit mengsel uit in de springvorm. Druk het mengsel goed en gelijkmatig tegen de bodem aan met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de bodem glad word.
  4. Zet de springvorm in de koelkast.
  5. Smelt 500 g witte chocolade au bain-marie. Laat deze afkoelen tot het nog net vloeibaar is.
  6. Klop de slagroom lobbig en mix er de kwark,mascarpone en basterdsuiker door.
  7. Mix of roer er ten slotte de chocolade door totdat je een gladde massa hebt. Zorg ervoor dat alles goed vermengd is.
  8. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het mascarpone-kwark mengsel over de koekbodem. Strijk dit glad met een spatel.
  9. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  10. Schaaf de resterende 100 g witte chocolade. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een dunschiller.
  11. Haal de taart uit de koelkast en haal hem uit de springvorm.
  12. Garneer de bovenkant met frambozen. Bestrooi deze met witte poedersuiker en strooi er ten slotte de geschaafde chocolade over.
  13. Geniet ervan!

Tip: De taart is erg machtig dus snij kleine stukjes!

Liefs Sweet & Spicy


I could give up chocolate, but i’m not a quitter.

Sweet & Spicy

2 thoughts on “Witte chocolade mascarpone-kwarktaart met frambozen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *