Vegetarische Linzenspaghetti

peulvruchten.nl daagde mij uit om te gaan koken met hun peulvruchten.
Ik koos voor de linzen.
Want die heb ik zelf nog nooit gebruikt of gegeten dus dat vond ik dan zelf een leuke uitdaging.
Ik heb er een heerlijke vegetarische spaghettisaus mee gemaakt. Dit gerecht is in 15 minuten klaar en ook nog eens enorm gezond en voedzaam.
De smaak is echt geweldig een beetje Italiaans en een beetje Arabisch. Hier is de saus geslaagd in ieder geval! Erg lekker!
Wij eten altijd een paar keer in de week vegetarisch en deze saus gaat zeker vaker op tafel komen!

Recept komt hieronder! Heb je de spaghetti gemaakt laat dan zeker even een leuke reactie achter.



Recept is voor 2 personen – in 15 min. klaar.

Benodigdheden:

150 gr Volkorenspaghetti

1 Ui

150 gr Wortel

2 stengels Bleekselderij

3 tenen Knoflook

10 blaadjes Basilicum – vers

200 gr Tomaten in blokjes

200 gr Linzen – voorgekookt

200ml tomatensaus

peper & zout

Ras el Hanout

oregano

Italiaanse kruiden

30 gr Parmezaanse kaas

2 el Olie

Bereiding:

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking

Snipper de ui en doe in een ruime pan met wat olie, bak op laag vuur

Was ondertussen de wortel, snijd deze in kleine stukjes en bak mee met de ui

Snijd de stengels bleekselderij in plakjes en voeg ook toe

Bak voor 5 minuten op laag vuur

Snijd ondertussen de knoflook en de basilicum fijn

Voeg na 5 minuten de tomaten in blokjes toe samen met de knoflook, basilicum en tomatensaus

Verwarm totdat het gaat koken, draai het vuur laag en voeg de linzen toe

Schep door elkaar en voeg naar smaak de rest van de kruiden toe.

Voeg bij het serveren flink wat Parmezaanse kaas toe.

Serveer met de volkorenspaghetti

Eet smakelijk!

Liefs,

Sweet & Spicy


Eat the Rainbow

Sweet & Spicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *