peulvruchten.nl daagde mij uit om te gaan koken met hun peulvruchten.
Ik koos voor de linzen.
Want die heb ik zelf nog nooit gebruikt of gegeten dus dat vond ik dan zelf een leuke uitdaging.
Ik heb er een heerlijke vegetarische spaghettisaus mee gemaakt. Dit gerecht is in 15 minuten klaar en ook nog eens enorm gezond en voedzaam.
De smaak is echt geweldig een beetje Italiaans en een beetje Arabisch. Hier is de saus geslaagd in ieder geval! Erg lekker!
Wij eten altijd een paar keer in de week vegetarisch en deze saus gaat zeker vaker op tafel komen!
Recept komt hieronder! Heb je de spaghetti gemaakt laat dan zeker even een leuke reactie achter.

Recept is voor 2 personen – in 15 min. klaar.
Benodigdheden:
150 gr Volkorenspaghetti
1 Ui
150 gr Wortel
2 stengels Bleekselderij
3 tenen Knoflook
10 blaadjes Basilicum – vers
200 gr Tomaten in blokjes
200 gr Linzen – voorgekookt
200ml tomatensaus
peper & zout
Ras el Hanout
oregano
Italiaanse kruiden
30 gr Parmezaanse kaas
2 el Olie
Bereiding:
Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking
Snipper de ui en doe in een ruime pan met wat olie, bak op laag vuur
Was ondertussen de wortel, snijd deze in kleine stukjes en bak mee met de ui
Snijd de stengels bleekselderij in plakjes en voeg ook toe
Bak voor 5 minuten op laag vuur
Snijd ondertussen de knoflook en de basilicum fijn
Voeg na 5 minuten de tomaten in blokjes toe samen met de knoflook, basilicum en tomatensaus
Verwarm totdat het gaat koken, draai het vuur laag en voeg de linzen toe
Schep door elkaar en voeg naar smaak de rest van de kruiden toe.
Voeg bij het serveren flink wat Parmezaanse kaas toe.
Serveer met de volkorenspaghetti

Eet smakelijk!
Liefs,
Sweet & Spicy

Eat the Rainbow
Sweet & Spicy