Tony Chocolonely Mousse


Chocolade wie is er niet dol op? En dan de chocolade van Tony Chocolonely die is helemaal yummie! Wat nou als je van deze chocolade is een heerlijk dessert maakt? Dit gaat iedereen lekker vinden, en het is ook nog eens een prachtig dessert voor de feestdagen. Al zou ik dit elke dag wel kunnen eten.

Hieronder volgt het recept voor jullie. Laten jullie weten als je het ook gemaakt hebt?



Ingrediënten
  • 90 gram Tony chocolonely naar keuze. Ik gebruikte karamel-zeezout.
  • 100 ml slagroom
  • 3 eiwitten
  • Rood fruit voor garnering
  • Wat kleine stukjes Tony chocolonely voor garnering

  • 30 minuten
  • 4-6 personen


Bereiding
  1. Breek de Tony chocolonely in kleine stukjes, dit zorgt ervoor dat de chocolade sneller smelt. Smelt de chocolade au bain marie en lat daarna 5-10 minuten afkoelen.
  2. Klop de slagroom net niet helemaal stijf.
  3. Klop vervolgens de eiwitten goed stijf in een schone kom met een schone mixer.
  4. Schep de gesmolten Tony’s door de slagroom.
  5. Voeg de opgeslagen eiwitten toe aan het mengsel. Gebruik een spatel en meng het mengsel voorzichtig door elkaar. Doe dit niet te lang anders maak je de luchtbelletjes kapot en heb je een minder luchtige mousse.
  6. Verdeel het mengsel over 4 champagneglazen of kommetjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met vers rood fruit en stukjes Tony chocolonely.

Enjoy!

Liefs, Sweet & Spicy



If anyone tells you to stop eating so much chocolate, stop talking to them. You don’t need that kind of negativity in youre life.

sweet & spicy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *