Thaise Pompoensoep

Een pompoensoep met een special touch. Namelijk een Thaise pompoensoep. Even wat anders dan de pompoensoep die we allemaal kennen. Een spicy switch geven we eraan.

Deze soep is heerlijk als voorgerecht, zelfs voor de feestdagen is deze top. Maar je kan dit ook gewoon lekker als hoofdgerecht eten.


Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

BENODIGDHEDEN:

  • 400 gr pompoenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml kippenbouillon
  • takjes verse koriander
  • halve tl gember
  • snufje zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE: 

Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Je kunt naar smaak wat minder of meer rode peper gebruiken. Je kunt eventueel ook de pitjes uit de rode weghalen, dan wordt de soep ook minder pittig. Giet een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper aan. 

Na 2-3 minuten voeg je de pompoenblokjes, kokosmelk, gember en bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep ongeveer 10-15 minuten pruttelen totdat de pompoenblokjes zacht zijn.

Vervolgens pureer je de soep. Serveer de soep met wat verse koriander en een snufje zwarte peper. Ben je niet dol op koriander kan je het gewoon weghalen of voor andere kruiden kiezen.

Eet smakelijk!



Liefs, Sweet & Spicy

Mocht je deze soep gemaakt hebben laat dan even een leuke reactie achter op onze website!


I never met a pumpkin I didn’t like.

Sweet & Spicy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *