Stoofpeertjes met effect

Ik hou zo van December en de feestdagen. Heerlijk bezig zijn met uitzoeken van het perfecte kerst diner. Sweet niet, die houd niet zo van de kerst. Maar gelukkig begint die het wel een beetje te waarderen sinds ik er ben hihi. Dit jaar zal alles een beetje anders lopen maar dan kunnen we natuurlijk nog steeds heerlijk eten.

Deze stoofpeertjes zullen prachtig staan op tafel tijdens de kerst. Heel feestelijk en ook nog eens heel erg lekker. Even wat anders dan rode stoofpeertjes. Hier thuis zijn ze in ieder geval geslaagd!

Laat je ons weten als je ze gemaakt hebt? #vindenwijleuk


INGREDIENTEN:

6 personen

Stoofperen met effect

  • 1  citroen
  • 1 l witte wijn
  • 500 ml water
  • 200 g suiker
  • 1 tl kurkuma
  • 1  laurierblaadje
  • 12  stoofperen, Gieser Wildeman
  • 200 ml rode port of bessenjenever
  • 1 el maïzena
  • 0.5 bosje munt

Extra nodig

  • grote pan
  • ovenschaal

BEREIDINGSWIJZE

Totale tijd: 25 MINUTEN

Stoofperen met effect

Halveer de citroen en pers het sap uit in een grote pan. Voeg de witte wijn met het water, uitgeknepen citroen, suiker, kurkuma en de laurier toe en breng aan de kook. Schil de peren, snijd het kontje recht en zet de peren in de wijn. Zorg ervoor dat de peren volledig onderstaan, leg eventueel een bordje op de peren. Stoof de peren tegen de kook aan circa 1 uur. Zet het vuur uur uit en laat de peren afkoelen. Bewaar het stoofvocht voor later.

Schenk de rode port in een ovenschaal en zet de afgekoelde witte peren erin. Zet de ovenschaal circa 8 uur in de koelkast zodat de rode kleur in de peer kan trekken. Er ontstaan hierdoor stoofperen die van onder naar boven donkerrood, roze en wit gekleurd zijn.

Roer de maïzena aan met een beetje water. Breng het stoofvocht aan de kook en bind af met de maïzena. Doop de peren in het gebonden vocht voor een mooie glans. Steek boven in de peer een takje munt.

Eet smakelijk!



Liefs,

Sweet & Spicy

All i want for Christmas is food

Sweet & Spicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *