Spaghetti met Blauwe kaas/Vijgen saus.

In huize Sweet & Spicy zijn wij dol op pasta’s , en ook dol op kazen. Heerlijk! We houden ook heel erg van Italië misschien komt het daar wel door. Met pasta kan je eindeloos variëren, dat maakt het zo fijn. Verschillende ingrediënten, sauzen en groentes kan je gebuiken, je kan er salade mee maken of heerlijke ovenschotels. Noem maar op. Dit keer besloot ik een spaghetti te maken met blauwe kaas/vijgensaus en uitgebakken pancetta. Super lekker! Mits je van blauwe kaas saus houd dan 😉

Hieronder volgt het recept voor jullie, enjoy!

Ingrediënten:

Dit zijn de benodigheden voor alleen de blauwe kaassaus die dus al heerlijk is en je ook kan maken voor bij je biefstuk bijvoorbeeld.

  • 75 gr gorgonzola
  • Boter om te bakken
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 20 gr bloem
  • 20 gr boter

benodigheden:

  • Spaghetti (tarwe)
  • Verse Vijgen
  • Pancetta
  • Rucola

Bereiding:

  • Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem erdoor.
  • Laat het mengsel 2 minuutjes bakken en garen.
  • Giet de melk erbij en roer tot een gladde saus. Roer daarna de room erdoor.
  • Kruimel de Gorgonzola erbij en roer tot deze gesmolten is. Wil je de saus iets dikker, laat hem dan iets langer op het vuur staan. Wil je hem juist iets dunner, voeg dan wat room of melk toe.

Deze saus kan je dus al zo gebruiken. Ik heb hierna er nog 7 vijgen doorheen gedaan. Het vruchtvlees eruit halen en erdoorheen roeren.

Bak de pancetta uit voor over de spaghetti. Doe wat rucola in je bord en leg hier de spaghetti op. Brokkel nog wat overgebleven Gorgonzola over je spaghetti en leg de uitgebakken pancetta erbovenop. Je kan er zelf ook nog een lekkere salade bij serveren

Eet smakelijk!

Liefs Spicy

Don’t be upsetti, eat some Spaghetti!

Sweet & Spicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *