Rondreis door Friesland

Dit jaar was onze vakantie even anders dan gepland. In plaats van onze geplande kleine rondreis in Italië omgeving Puglia bleven we in Nederland vanwege de Corona. We kozen ervoor om 5 dagen een rondreis in Friesland te gaan doen. Daar hadden we geen spijt van. We hebben heerlijk weer gehad en een geweldige 5 dagen! Wij gaan in deze blog alle steden inclusief de hotspots waar je moet zijn uitlichten voor jullie. Veel lees Plezier!


Harlingen

Wij sliepen in Harlingen, vanuit hier gingen we alles bezoeken. Het is een prima uitval basis. Je kan hier makkelijk met ov naar bijv. Leeuwarden en natuurlijk met de boot naar de eilanden! Harlingen zelf is ook echt een hele leuke en gezellige plek. We hadden een prachtig hotel aan een haventje. Super lieve mensen die je overal mee helpen. Mooi pand en mooie kamers. Dus ga je naar Harlingen ga dan zeker slapen bij Anna Casparii!

https://annacasparii.nl/

Zoals we al eerder vermeldde is Harlingen zelf dus ook heel erg leuk. Hier komen een paar hotspots van Harlingen waar je echt een drankje of een hapje moet gaan doen.

  1. Het Brouwdok!

Dit is echt leuk om heen te gaan als je net zo gek bent op speciaal bier als ons. Het Brouwdok is een havenbrouwerij, ze brouwen hier hun eigen biertjes en jij kan ze daar lekker allemaal uit proberen! Naast de heerlijke biertjes kan je ook heerlijke hapjes erbij nemen. Dus mocht je in Harlingen zijn is dit echt een aanrader! https://hetbrouwdok.nl/

2. Dineren bij eetcafé Nooitgedagt

Dit restaurant is gevestigd in een van de oudste en gaafst bewaarde pakhuizen van Harlingen. Echt een prachtig pand om te zien! Het pand dateert uit 1647 en is nog helemaal origineel. Dat maakt het al een echte hotspot waar je gewoon heel graag wilt dineren. Naast dat het pand dus prachtig is, is het eten verrassend lekker! Mensen denken bij het woord eetcafé aan simpel eten maar nee, hier was het echt culinair. Prachtig opgemaakte borden en het was allemaal heel erg lekker! Het personeel zeer vriendelijk! Echt een aanrader om dus te gaan eten!

3. Dineren bij visrestaurant De Tjotter

Als je van vis en schelpdieren houd moet je zeker in dit geweldige restaurant gaan dineren! Visrestaurant De Tjotter is al eenentwintig jaar hèt enige echte specialiteiten visrestaurant van Harlingen voor de beleving van vis, schelp- en schaaldieren. Ze gebruiken alleen streekproducten. Het restaurant zit aan de binnenhaven dus dat maakt het extra gezellig. Binnen is het ook heel netjes en mooi. Ze hebben zelfs een oesterbar waar je heerlijke oesters kan nuttigen! Het eten was hier echt heel erg goed! Dus ga er zeker heen als je net zo gek bent van alles wat uit de zee komt als ik! Naast vis zijn er ook genoeg vleeskeuzes maar ik raad aan er alleen heen te gaan als je echt voor de vis gaat want dat is echt goddelijk en dat is hun specialiteit!


Sneek

Sneek is echt een geweldige stad om naartoe te gaan. Heel gezellige stad. Lekker shoppen, lunchen, borrelen en dineren. Meer moet je niet willen. Echt heerlijk voor een dagje genieten! Maar in Sneek is ook genoeg te zien. Zoals natuurlijk de welbekende Waterpoort, die is echt prachtig en gelukkig hebben ze vroeger besloten om het niet te slopen. Nu is het natuurlijk een toeristische trekpleister.

Ook is het heel erg leuk om het Fries scheepsvaartmuseum te bezoeken. Je leert dan ook veel hoe het vroeger allemaal ging in Sneek met de scheepvaart en hoe ze vroeger leefde op de schepen etc. Heel leuk om te zien. https://friesscheepvaartmuseum.nl/

De hotspot om te dineren is echt Markt23. Een prachtig restaurant van binnen maar ze hebben ook een heel mooi groot terras waar je heerlijk kan vertoeven. Ze hebben heaters dus ook als het wat kouder is kan je hier heerlijk zitten.

Impressie binnen:

Het personeel is hier ook zeer vriendelijk. Naast dat je hier heerlijk kan lunchen en borrelen is het voor het diner ook echt een aanrader! Heerlijke gerechten! Het is een hele fijne ontmoetingsplek waar je echt lekker kan genieten met je familie of vrienden!

De gerechten:


Terschelling

Op onze 3de dag van onze rondreis door Friesland gingen we met de boot naar Terschelling. Wat ben ik weg van dit eiland. Het was de eerste keer dat we erheen gingen maar ben meteen verliefd. Wat een prachtig eiland! We hadden lekker fietsen gehuurd. Ik een elektrische en daar had ik geen spijt van. Heerlijk fietsen is dat! We konden niet goed vastleggen op foto hoe mooi het daar is. We gaan ook zeker nog eens terug maar dan voor een aantal dagen. Want er is genoeg te doen. Voor nu hebben we gewoon heerlijk over het eiland gefietst en de dorpjes bekeken, lekker geluncht en genoten van het prachtige eiland.

Hier even een impressie van de mooie natuur wat we zagen tijdens het fietsen. De tip als je gaat fietsen hier, ga zeker ook over het waddenpad fietsen. Die loopt helemaal langs het water en is echt prachtig om te zien.

Naast de prachtige natuur zijn er ook leuke dorpjes om te bezoeken, met de boot kom je natuurlijk al aan bij West-Terschelling. Dat is al erg leuk om te shoppen. Wij bezochten dat als laatst omdat we ook weer daar op de boot moesten stappen. We zijn eerst lekker gaan fietsen richting Midsland. Heel leuk dorpje met een klein gezellig centrum. Hier hebben wij even koffie gedronken en natuurlijk een Cranberry taartje genuttigd. Terschelling staat namelijk bekend om hun cranberries. We zaten bij T’ Witte Huuske een heel leuk restaurantje tegenover de dorpskerk. De taart was goddelijk!

Daarna lekker doorgefietst richting de zee. Daar hebben ze ook lekkere strandtentjes waar je weer heerlijk kan koffie drinken of lunchen.

Wij gingen lunchen bij strandpaviljoen west aan Zee. Je kan hier heerlijk zitten, zowel buiten als binnen. We hebben hier lekker geluncht en even gerelaxed om daarna weer verder te kunnen fietsen.

Via het waddenpad terug gefietst naar West Terschelling. Daar de fietsen weer ingeleverd, lekker geshopt en daarna heerlijk wat drankjes gedaan bij Grand café Zeezicht om op de boot te wachten. Dit is ook een aanrader om lekker te gaan eten of borrelen. Hele mooie zaak en mooi uitzicht dus op de zee!

De mooiste Hotspot is eigenlijk Paviljoen de Walvis. Waar je prachtig uitzicht hebt en de zon onder kan zien gaan. Helaas zijn ze elke woensdag gesloten en toen waren wij er. Dus helaas hebben we deze mooie plek niet kunnen beleven voor jullie. Maar ga er zeker heen als je hier bent! https://www.walvis.org/


Leeuwarden

Onze laatste dag besloten we naar Leeuwarden te gaan. Lekker met de trein want die gaat rechtstreeks van Harlingen naar Leeuwarden dus dat was ideaal! Leeuwarden is echt een hele leuke, gezellige en levendige stad.

Wat je hier echt moet doen is sowieso de boottocht door de grachten van de stad. Super leuk want dan weet je de verhalen van de oude gevels van de gebouwen. Erg leuk om te weten allemaal. Door de boottocht zie je en weet je weer dingen over Leeuwarden die je anders niet zou weten. Een kaartje kan je halen op de kleine kerkstraat 5, we raden wel aan dit meteen s’morgens te doen aan je aankomt in Leeuwarden want de grachtentochten zijn heel snel uitverkocht. Je kan dan zelf doorgeven welke tijd je wil gaan varen.

De oude gevangenis Blokhuispoort is ook leuk om even te bezoeken. Van de lege cellen hebben ze nu allemaal winkeltjes gemaakt en ook zijn er een paar restaurantjes waar je lekker koffie kan drinken of lunchen. Daarnaast kan je op bepaalde dagen ook een rondleiding doen met een oude bewaarder.

Natuurlijk de Oldehove even bekijken. Leuk om te zien dat die schuin staat want zo is die gebouwd. Degene die hem vroeger ging bouwen ging helemaal scheef, toen moest hij stoppen ermee omdat de mensen zagen dat het niet goed ging. Iemand anders wilde het afmaken maar daar was geen beginnen meer aan en die was er klaar mee. Dus daarom is de toren ook niet af en dus nog steeds niet. Maar het verhaal erachter is natuurlijk erg leuk. Degene die de grachten tour op de boot doet kan dat verhaal nog het beste vertellen 😉 . Je kan de Oldehove ook beklimmen!

https://www.oldehove.eu/

Verder is het gewoon erg leuk om lekker te shoppen en souvenirs te kopen!

Dan nu de hotspots van Leeuwarden om te lunchen, borrelen, dineren!

Om te lunchen is het echt heel erg leuk om naar café MOON te gaan. Een super leuke plek, lekker girly, veel roze. Helemaal instagramwaardig! Je kan hier heerlijk lunchen, koffie drinken of een te gekke freakshake nuttigen.

Om te borrelen en als je van speciaalbier houd dan moet je echt naar speciaalbier café de Markies gaan. Ze hebben meer dan 250 verschillende bieren op fles en nog eens 12 op de tap waarvan er 10 constant wisselen. Een hele leuke zaak, echt een oud bruin café gevoel. Heerlijke bieren en lekkere hapjes. Dus voor de bier fans een echte hotspot!

Om te dineren raden we echt restaurant Roast aan. Echt de hotspot van Leeuwarden. Prachtig pand, terras aan het water, ook hebben ze achter in de tuin een soort serre met heaters waar je heerlijk kan zitten. Wij zaten zelf binnen en het is heel mooi binnen. Het personeel is zeer vriendelijk en het eten is goddelijk! We konden ons eigen stuk vlees uitzoeken die ze daarna voor ons gingen bereiden. Maar elk gerecht wat op tafel werd gezet waren stuk voor stuk goddelijk. Mooie opmaak en geweldige smaken. Een hele dikke aanrader!

www.roastleeuwarden.nl


Wij hebben een geweldige kleine rondreis gehad in Friesland. Op en top genoten en Friesland is echt prachtig! wij hopen dat jullie het leuk vonden om te lezen en wat hebben aan onze tips!

Liefs Sweet & Spicy

Fill your life with experiences, not things. Have stories to tell, not stuff to show.

sweet & spicy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.