Romige kaassoep

Vandaag een heerlijk recept voor jullie. Ik ben echt dol op kaas. Alle smaken lust ik graag. Blauwe kaas, oude kaas, geitenkaas. Ik lust het allemaal. Vooral op een plankje hmm, heerlijk! Mijn eerste kaassoep at ik in Noord-Holland in een restaurant en ik was meteen verkocht. Laatste keer ook een heerlijke kaassoep gegeten hier in Zoetermeer bij Koeien en Kaas, echt heerlijk! Nu wilde ik het dus ook eens zelf gaan maken. Zodat ik thuis ook kan genieten van dit heerlijke soepje. Nou dat is gelukt!

Het recept staat hieronder voor jullie! Laten jullie weten als je deze soep hebt gemaakt en wat je ervan vond? Geniet ervan!


  • Voor of hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 355 kcal
  • 15 minuten bereiden

Ingrediënten

  • 20 g boter of magarine
  • 25 g bloem
  • 1 flesje witte wijn (250 ml)
  • 1,5 groentebouillontablet
  • 1 zakje geraspte pittige kaas (150 g)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • nootmuskaat
  • 2 bosuitjes

Bereiden

  1. Laat de boter in een soeppan smelten. Doe de bloem erbij en bak dit zachtjes ca. 1 minuut.
  2. Wijn toevoegen en al roerend verhitten tot er een gladde saus ontstaat.
  3. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 0,5 liter water toevoegen.
  4. Breng de soep aan de kook.
  5. Doe de kaas in de soep en laat dat smelten, dan de room erdoor roeren.
  6. Breng op smaak met peper,zout en nootmuskaat.
  7. Maak de bosui schoon en snijd in ringetjes.
  8. Serveer de soep in kommen met de ringetjes bosui.
  9. Lekker met soepstengels of stokbrood.
  10. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per eenpersoons portie

  • Energie 355 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 27 g

Liefs, Sweet & Spicy

The secret ingrediënt is always

CHEESE.

Sweet & Spicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *