Pumpkin spice Pompoentaart

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie voor een pumkin spice pompoentaart! Wie is er nou niet dol op pumpkin spice? Je kan zoveel lekkere dingen ermee maken. Heerlijke speciale koffies bijvoorbeeld. De kruiden zijn zelfs lekker over een gebakken eitje of op een stukje kipfilet. Over de slagroom van je warme chocomel of dus lekker in taart!

Mocht je deze nu gaan maken dan vinden wij het leuk als je een reactie achter laat! Je kan ook via onze social media een foto sturen van jou creatie en dan delen wij hem ook!


Bakgereedschap:

  • Vijzel
  • Quichevorm (Ø 26 centimeter)

Bodem

300 gram bloem

200 gram ongezouten roomboter (koud)

100 gram suiker

1 ei

1 theelepel zout

Pumpkin spice

7 eetlepels kaneel

3 eetlepels gemberpoeder

1 eetlepel nootmuskaat (gemalen)

5 theelepels kruidnagel

5 theelepels piment

Vulling

500 gram pompoen

500 milliliter volle melk

150 gram suiker

2 theelepels pumpkin spice

3 eieren

200 milliliter crème fraîche

Bodem:

  • Doe alle ingrediënten in een kom.
  • Mix dit net zolang tot dat er een bal ontstaat. 
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie.
  • Laat het voor 30 minuten rusten in de koelkast. 
  • Leg het deeg vervolgens op een met bloem bestoven werkblad. 
  • Bestuif de deegroller met bloem.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap. 
  • Vet de vorm goed in met boter. 
  • Bekleed de quichevorm met het deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Pumpkin spice:

Zelf heb ik pumkin spice kruiden gekocht van Green Gypsy die je hier kan kopen: https://www.greengypsyspices.com/product/zoete-mixen/pumpkin-spice-mix/

Maar je kan de kruidenmix ook zelf maken volg dan dit recept:

  • Gebruik voor het maken van de pumpkin spice een vijzel, om de kruidnagel en piment fijn te malen. 
  • Roer in een kom vervolgens alle andere kruiden door elkaar.
  • Voeg de gemalen kruidnagel en piment toe. 
  • De pumpkin spice is nu klaar voor gebruik. 
  • Doe het kruidenmengsel in een afsluitbare pot en bewaar deze op een donkere plaats.

Vulling:

  • Verwijder de schil en de pitten van de pompoen. ( Je kan ook voorgesneden blokjes kopen, 400g)
  • Snijd in kleine blokjes.
  • Zet een pan op het vuur met de melk, suiker en pompoenblokjes. 
  • Breng het aan de kook. 
  • Laat het 20 min zachtjes doorkoken. 
  • Als de pompoen gaar is kun je het pureren met een staafmixer. Kijk uit, dit kan gaan spetteren. 
  • Laat het geheel afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht.
  • Doe de eieren en 2 theelepels pumpkin spice door het pompoenmengsel.
  • Roer alles goed door elkaar. 
  • Giet het mengsel op de bodem.
  • Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. 

Tip: de taart smaakt warm lekker met een klodder crème fraîche. Eet je de taart liever koud, klop dan 200 milliliter slagroom op met 25 gram suiker.

Geniet ervan!

Liefs,

Sweet & Spicy

You are the pumkin spice to my fall…


sweet & spicy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *