Prei-kaassoep met rundergehakt.

Deze prei-kaassoep met mager rundergehakt is een perfect gerecht in deze koude jaargetijde. Het is snel en makkelijk klaar te maken. Je kan zelf bekijken of je de soep milder of pittiger wilt maken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten kaas zoals Goudse of Emmentaler. Zo maak je hem precies volgens eigen wensen!


Ingrediënten:

Voor 2 porties

  • 2 lente-uitjes (40 g)
  • Olijfolie (1tl, 7ml)
  • Mager rundergehakt (250 g)
  • Zout & Peper (naar smaak)
  • 1 prei
  • Groentebouillon (400 ml)
  • Plakjes kaas (150 g)

Bereiding:

Klaar in 20 minuten

  1. Snijd het donkergroene gedeelte van de lente-uitjes af en hak de rest fijn.
  2. Fruit de gehakte uitjes ongeveer 3 minuten in een pan met olijfolie.
  3. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak in ongeveer 5 minuten rul en bruin. Breng op smaak met peper & zout.
  4. Maak intussen de prei klaar. Snijd de wortels en het harde groene gedeelte af, snijd de prei in de lengte doormidden en was ze zorgvuldig. Snijd in kleine stukjes.
  5. Doe de prei bij het gehakt in de pan en laat ongeveer 3 minuten mee bakken. Maak intussen de groentebouillon klaar en doe na drie minuten erbij in de pan.
  6. Roer de kaas er door en laat de soep nog 10-15 minuten doorkoken op matig vuur.
  7. Schenk in een soepkom, je kan het eventueel nog wat garneren met de lente uitjes.

Eet smakelijk!

Liefs, Sweet & Spicy


KokenKoken

the secret INGREDIENT is always CHEESE

Sweet & Spicy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *