Plaattaart met Asperges

Het is weer asperge tijd en ik ben er dol op! Witte & Groene ik lust ze allebei heel erg graag. De groene zijn natuurlijk altijd te verkrijgen maar het witte goud alleen deze periode. Ik vind het dan ook leuk eens andere dingen ermee te maken dan alleen het traditionele recept. Die natuurlijk ook gewoon heel erg lekker is! Dit keer besloot ik een plaattaart ermee te gaan maken. Omdat wij ook steeds meer een paar dagen in de week geen vlees eten besloot ik een vegetarische versie te gaan maken. Heerlijk dus met witte asperges in combinatie met gekookte eieren en geitenkaas.

Hieronder volgt het recept voor jullie.


Dit recept is voor 2 personen, tijd 15 min + 25 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 400 gr witte asperges (geschild)
  • 3 eieren
  • 100 gr smeerbare geitenkaas
  • 1 rode ui
  • een aantal takjes tijm
  • Eetbare bloemetjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de asperges in ongeveer 5 min. beetgaar. Rol het bladerdeeg uit en vouw de zijkanten om voor een opstaande rand. Verdeel de geitenkaas over het bladerdeeg. Snij de rode ui in ringen en verdeel samen met de asperges over het bladerdeeg. Snij de asperges wel even overlangs doormidden zodat je de taart goed kan vullen. Maak het af met tijm.
  • Klop 1 ei en smeer een beetje eigeel op de randen van het bladerdeeg. Bak de plaattaart in 25 min. af. Kook in de tussentijd de andere twee eieren hard en verdeel deze in stukjes over de plaattaart wanneer deze gaar is. Maak af met wat eetbare bloemen. Mocht je dat niet zo lekker vinden kan je deze natuurlijk ook weglaten. Serveer er een lekkere salade bij.

Eet smakelijk!

Liefs, Spicy

” Abs are great, but have you tried donuts? ”

Sweet & Spicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *