Ovenschotel met kip caprese

Deze ovenschotel met kip caprese zit bomvol met heerlijke ingrediënten en bevat ook maar weinig calorieën. De quinoa geeft je ook een verzadigd gevoel. Tip: in de herfst kun je ook in plaats van spinazie verse boerenkool gebruiken. Je kunt ook een restje gebraden kip gebruiken om dit gerecht te maken.

336 kcal, in 65 minuten klaar, niet moeilijk.


Ingrediënten

voor 6 porties

  • 2 kipfilets (300 g )
  • Quinoa (200 g)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 el olijfolie
  • tomatenpuree (35 g)
  • Zout & Peper naar smaak
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 4 el balsamico azijn
  • gezeefde tomaten (400 g)
  • verse spinazie ( 250 g)
  • bloemkoolrijst (500 g)
  • Kerstomaatjes (300 g)
  • 2 mozzarella
  • verse basilicum naar smaak

Bereiding
  1. Breng een pan water aan de kook, voeg de kipfilets toe en laat ongeveer 15 min. zachtjes koken op laag vuur.
  2. Was de quinoa, doe in een pan met dubbel de hoeveelheid water en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 min. koken, roer af en toe door.
  3. Pel de ui en de knoflook en snipper de ui. Haal ook de zaadjes uit de paprika en snijd in stukjes.
  4. Verwarm in een grote pan de olijfolie en fruit de ui in ongeveer 3 min. glazig.
  5. Voeg de stukjes paprika toe en knijp de knoflook uit boven de pan. Roer goed door en bak ongeveer 2 min. mee.
  6. Voeg tomatenpuree, zout,peper en italiaanse kruiden toe, roer goed door en bak nog 3 min. mee.
  7. Voeg de balsamico-azijn en de gezeefde tomaten toe en laat nog 10 min. pruttelen.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  9. Giet de kip af en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
  10. Voeg de stukken kip toe aan de pan en roer de spinazie erdoor.
  11. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
  12. Voeg de bloemkoolrijst en de quinoa toe aan de pan en roer door. Laat nog ongeveer 3 min. koken.
  13. Snijd intussen de mozzarella in blokjes en voeg de helft toe aan de pan. Roer goed door en haal de pan van het vuur.
  14. Doe de inhoud van de pan in een grote ovenschaal en garneer met de gehalveerde tomaatjes en de rest van de mozzarella blokjes. Bak ongeveer 15 min. op het middelste rooster van de oven.
  15. Hak de basilicum fijn en strooi over de bovenkant van de ovenschotel.

Eet smakelijk!


Voedingsfeiten voor 1 portie
  • Calorieën 336 kcal
  • Eiwit 29,8 g
  • Koolhydraten 16 g, voedingsvezels 6,7 g, suikers 9,9 g
  • Vet 14,7 g, verzadigde vetten 7,5 g

Liefs, Sweet & Spicy

Don’t just focus on weight loss, focus on Health!

Sweet & Spicy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *