Oosterse Stamppot


Stamppotjes zijn toch wel 1 van mijn favo gerechtjes wanneer het kouder word. Je kan er zoveel mee variëren en eigenlijk zijn ze zelfs in de zomer heerlijk. Je hebt namelijk ook hele lekkere zomerse stamppotjes. Maar goed, de zomer is nog ver weg. Vandaag heb ik een recept voor jullie voor een heerlijke oosterse stamppot. Oosters en hollands combineren. Perfecte combi!

Mochten jullie deze stamppot gemaakt hebben laat dan zeker even een leuke reactie achter wat je ervan vond!


Hoofdgerecht – 35 minuten – 2 personen

Ingredienten

500 gr aardappels (kruimig)

200 gr paksoi

1 klein uitje

1 rode peper

1 teentje knoflook

75 ml kokosmelk

125 gr kastanjechampignons

2 eetlepels teriyakisaus

Handje cashewnoten

Olie om te bakken 

Vlees of vis naar keuze maar dit kan ook zonder.

Materialen Stamper 

Bereiding:

Kook de aardappels in ca 15 tot 20 minuten gaar. Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit aan in de olie. Snijd de helft van de rode peper fijn en fruit ook even mee. Voeg de champignons toe en bak 5 minuutjes. Giet de teriyakisaus er bij. Schep daarna ook de paksoi er door heen en bak 2 minuutjes tot ze iets beginnen te slinken.

Giet de aardappels af en stamp deze samen met de kokosmelk en een flinke snuf peper en zout fijn. Schep de groente er kort doorheen. Serveer de oosterse stamppot met wat cashewnoten. Snijd de rest van de rode peper in ringen en serveer op de stamppot of laat dit achterwege als je niet zo van pittig houd. Deze stamppot is ook lekker met een stukje vlees of vis. Zelf koos ik voor een lekker stukje biefstuk erbij!

Eet smakelijk!


Liefs,

Sweet & Spicy


” You don’t need a silver fork to eat good food”

Sweet & Spicy

2 thoughts on “Oosterse Stamppot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *