Oosters stoofpotje, Shakshuka met Kip.

We hebben een heerlijk gezond recept voor jullie die je voor het diner kan nuttigen. Namelijk Shakshuka met Kip. Shakshuka is een simpel oosters eenpansgerecht waar je eindeloos mee kan variëren. Dit keer heb ik aubergine en paprika’s gebruikt maar je kan ook andere groente gebruiken. Het is namelijk een gerecht waar je alle groente in kan doen die op moeten. In de traditionele Shakshuka zijn eieren de enige eiwitbron, maar dit keer heb ik er dus ook kip bij gedaan. Dat maakt dit gerecht erg eiwitrijk, wat ervoor zorgt dat je lang verzadigd blijft.

Ga je dit gerecht ook maken? Laat ons dan in een reactie weten wat je ervan vond! Hieronder zal het recept voor jullie volgen.

Voedingswaarde van dit recept

Totaal / per portie:

  • Energie: 1335 kcal (calorieën) / 667,5 kcal
  • Eiwitten: 154 gram / 77 gram
  • Koolhydraten: 52 gram / 26 gram
  • Vetten: 54 gram / 27 gram
  • Vezels: 23 gram / 11,5 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 2 kippenbouten
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine ui (100 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (uit pot of blik)
  • 30 gram tomatenpuree
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • paar takjes verse peterselie
  • kokosolie
  • zeezout & zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de kippenbouten circa 8 minuten op middelhoog vuur.
  2. Snijd de ui,knoflook,aubergine en paprika’s fijn.
  3. Verhit een eetlepel kokosolie in een grote braad- of koekenpan en bak de ui, knoflook, aubergine en paprika circa 5 minuten.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, het paprikapoeder, het chilipoeder en het komijnpoeder toe.
  5. Roer goed door en voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe. Als de smaak goed is mag de kip bij de shakshuka worden gevoegd.
  6. Doe de deksel op de pan en laat de shakshuka circa 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  7. Controleer of de kip gaar is. Zodra deze gaar is kun je door naar de volgende stap.
  8. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de shakshuka. Breek in ieder kuiltje een ei en doe de deksel op de pan.
  9. Laat de shakshuka circa 10 minuten op laag vuur pruttelen, totdat de eieren zijn gestold.
  10. Serveer het gerecht in de pan op tafel en schep met een grote lepen op je bord.

Geniet ervan! Laat ons even weten of het heeft gesmaakt!

Liefs Sweet & Spicy

Love yourself enough to live

a healthy lifestyle

Sweet & Spicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *