Ontbijten met taart!

Wie wil nu niet ontbijten met taart? Dat is toch geweldig. En dan ook nog eens op een gezonde manier. Ontbijttaartjes zijn zo lekker en vaak heel makkelijk te maken.

Ik maak het graag voor het ontbijt. Lekker op zondag maken en dan elke ochtend een feestje met taart. Deze taart heb ik blauw gekleurd met blauwe spirulina poeder. Dit is smaakloos en een natuurlijke kleurstof die heel erg gezond is.

Over Spirulina

De microalg spirulina is klein, blauwgroen en komt uit de zee. Je vindt ze vooral in zeer zoute wateren, maar ze zijn ook niet bang voor zoet water. Een hoog gehalte aan voedingsstoffen en de afkomst uit warme, tropische gebieden maken het een volwaardig alternatief voor geïsoleerde vitaminen en mineralen. De alg bestaat voor ca. 60% uit eiwitten en bevat een hoog gehalte aan vitamine E, ijzer en sporenelementen. Het wordt vooral gebruikt in Midden-Amerika, Zuidoost-Azië, Australië en Afrika.

Dus geweldig om te gebruiken. Je kan het door je yoghurt gooien, in je smoothie of dus is taartjes!



Benodigheden:

  • Springvorm 20 cm 
  • Bakpapier 
  • Mengkom
  • Pannetje
  • Spatel 

Ingrediënten voor de bodem:

  • 100 gram havermout
  • 60 gram granola
  • 5 medjoul dadels
  • 2 el kokosolie
  • 1/2 el speculaaskruiden
  • 3 el agavesiroop

Ingrediënten voor de vulling:

  • 500 g Protein Coconut kwark
  • 2 el spirulina poeder blauw
  • 3 el agavesiroop
  • 3 gelatine blaadjes

Voor de topping:

Vers fruit naar keuze. Beetje pecannoten. Voor het feestelijke had ik er wat eetbare gouden sterretjes erop gedaan maar dat hoeft natuurlijk niet.


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
  2. Maal alle ingrediënten voor de bodem tot een plakkerig massa met een keukenmachine en druk dit goed aan op de bodem van de springvorm. Schuif de bodem de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 15 minuten. 
  3. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. 
  4. Meng de kwark met de blauwe poeder. Meng daarna de agavesiroop erdoor.
  5. Week de blaadjes gelatine in een bakje water totdat deze zacht zijn. Verwarm ze in een pannetje en blijf goed roeren, voeg hier beetje bij beetje de kwark aan toe en haal het pannetje van het vuur.
  6. Giet dit over de afgekoelde bodem en zet in de koelkast om op te stijven. Wil je er alvast wat vers fruit op, haal dan na 30 minuten de taart uit de koelkast en druk voorzichtig het fruit in de kwark.

Geniet ervan!

Liefs, Sweet & Spicy


Life is to short to say no to CAKE

sweet & Spicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *