One Pot: Gnocchi in paddestoelenroomsaus.

Vandaag hebben we een eenpansgerecht voor jullie namelijk gnocchi in paddestoelenroomsaus! Wij zijn hier echt dol op gnocchi en deze versie is ook echt mega lekker. De paddestoelen passen dan ook weer helemaal bij het seizoen, de herfst! Vandaag is het ook echt guur buiten. Iets waar ik niet zo dol op ben, maar dit heerlijke gerecht maakt de dag goed en gelukkig hoefde ik ook niet naar buiten vandaag. Houden jullie van de herfst?

Hieronder zal ik het recept voor jullie delen. Laten jullie een reactie achter als je het hebt gemaakt? #vindenwijleuk


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gr gnocchi
  • 175 gr gekruid gehakt of als je graag vega wilt dan vega gehakt of je laat het gehakt gewoon weg.
  • 300 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml kookroom
  • 3 takjes tijm
  • 30 gram parmezaan
  • beetje parmezaan voor erover (naar smaak)
  • peper & zout
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Verhit royaal olijfolie in een grote pan. Voeg de gnocchi toe en bak deze rondom bruin. Breng de gnocchi op smaak met peper & zout en haal uit de pan.
  2. Voeg opnieuw wat olijfolie toe. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de olijfolie.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit rondom mee.
  4. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Voeg deze samen met de blaadjes tijm bij het gehakt en bak mee.
  5. Voeg de room toe en de parmezaan, roer goed door en voeg de gnocci toe. Roer even kort om.
  6. Breng de paddenstoelenroomsaus op smaak met peper & zout.
  7. Garneer de gnocchi met wat parmezaan en serveer meteen.

Eet smakelijk!


Vergeet tijdens het koken nooit te proeven 😉

Liefs,

Sweet & Spicy

”If you never try, you will never know.”

Sweet & Spicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *