Mr. Xi nieuwe hotspot in Zoetermeer

https://mrxi.nl/

Het concept

Afgelopen weekend waren wij uitgenodigd om te komen dineren bij de nieuwste hotspot in Zoetermeer. Namelijk Mr. Xi een super mooie zaak met Aziatische gerechtjes. Ze zitten in het oude pand van Woodstone op het cadenzaplein.

Het is een super gaaf concept. Je kan namelijk de hele avond genieten van culinaire Aziatische gerechtjes voor een vaste prijs. Dus niet binnen 2 uur zoveel mogelijk eten maar lekker de hele avond onbeperkt genieten!

Het is ook even wat anders dan alle sushi restaurants die we al hebben. Tuurlijk kan je hier ook sushi bestellen maar dat is een kleine selectie. Je kan het zien als een culinaire reis door Azië. Drankjes zitten niet bij de prijs inbegrepen en verder kan je gewoon bij het personeel steeds 2 gerechtjes per keer bestellen.

https://mrxi.nl/

De gerechtjes

Van het huis kregen we een heerlijke amuse van zeewiersalade met kroepoek.

Sweet & ik begonnen allebei met de Beefcarpaccio met parmezaan en truffeldressing. Ik nam een lekker wijntje erbij en Sweet bestelde een fles water. Erg lekker! Daarna koos ik voor de gevulde rijstrolletjes met garnalen. Ook wel bekend als springrolls. Sweet koos de Japanse dumpling met kip. Ook allebei heel erg lekker. Ik heb natuurlijk ook van de gerechtjes van Sweet geproefd want dat is het leuke aan kleine gerechtjes dat je het lekker met elkaar kan delen.


Na deze heerlijke gerechten koos ik voor de Dim Sum mix, Sweet nam de Sateh Lamb en we namen nog Beefroll cheese. Ook dat was stuk voor stuk heel erg lekker. Er zaten gerechtjes bij die je ook in een normale sushi restaurant kan bestellen maar we vonden deze gerechtjes kwa smaak dus veel beter. Je merkt echt dat het met liefde & aandacht word klaar gemaakt. De smaken zijn super!


Hierna nam ik nog een glaasje wijn en gingen we weer voor een nieuwe ronde. Ja we zijn nooit uitgegeten haha. We gingen voor de Beef Tataki, de Beef Urimaki en de Urimaki Crispy Chicken. Ook nam ik nog een Sushi taco. De Tataki is dun gesneden runderbavette en de Beef Urimaki is een inside-out roll met rundvlees. Ook al deze gerechtjes stuk voor stuk weer voortreffelijk! Weer heerlijk met elkaar gedeeld. Behalve de vis dingetjes want dat lust Sweet natuurlijk niet.


Na deze ronde vroeg ik om een cocktail, ze mochten mij verrassen ermee. De cocktail zag er heel mooi uit en smaakte heerlijk! Zelfs nog even geproost samen met de leidinggevende daar. We kozen hierbij nog wat gerechtjes zoals de Portobello Chicken en de Tepanyaki Scallop (coquille). Ook kozen we nog voor de Grill Lambrack en de Angus steak. Natuurlijk ook allemaal weer heerlijk en allemaal prachtig opgemaakt.


We sloten de avond af met een heerlijk dessert. Ik koos het black sesam ijs. Dit had ik nog nooit gegeten dus dat wilde ik even uit proberen. Sweet koos de Creme Brulee met kokos. Echt allebei heel erg lekker. Het ijs was echt verrassend kwa smaak. Apart maar heel erg lekker. We gaan zeker nog terug komen want er zijn nog teveel gerechtjes op de kaart die we ook nog moeten proberen!

https://mrxi.nl/

Ambiance

Binnen is het ook echt prachtig geworden. Hele mooie inrichting. Modern en ook de Aziatische sfeer erin gebracht. Erg mooi. Heerlijke stoelen om te zitten en mooie tafels. Een mooie open keuken. Het ziet er allemaal top uit. Hier een kleine impressie.

Het personeel was ook super. We kregen wel verschillende gastheren/vrouwen aan tafel waardoor er soms iets te vaak mensen aan je tafel stonden om te vragen of je nog iets wilde. Misschien een idee om iets te doen kwa bestellen. Met een lampje bijvoorbeeld die je om kan draaien zodat die rood word als je wilt bestellen. Zo kunnen de mensen iets relaxter eten omdat je dan zelf kan laten weten dat je wilt bestellen en is ook overzichtelijker voor het personeel. Ondanks dat echt een geweldige avond hier gehad. Al het personeel was heel erg vriendelijk. We hebben enorm genoten en komen snel weer! Echt een aanwinst voor Zoetermeer. Jullie hebben er echt iets moois van gemaakt waar je trots op mag zijn!

Ben jij hier nog niet geweest? Reserveer dan snel je tafeltje https://mrxi.nl/

Tot snel!

Liefs Sweet & Spicy


I’d Rather steal youre snacks than your man

Sweet & spicy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.