Gezond en nog lekker ook! Je kan iedereen trakteren op onze mini cheesecakes! Deze cakejes bestaan uit maar 5 ingrediënten, daarom zijn ze snel en makkelijk klaar te maken. Bovendien zit de amandelbodem vol vitamine E en mineralen. Een heerlijk verantwoord tussendoortje dus!

Ingrediënten:
Voor 6 porties
- Boter (2 el, 20 g)
- Gemalen amandelen (45 g)
- Roomkaas (225 g)
- 1 ei (70 g)
- Handje vol blauwe bessen (bevroren)
- Zoetstof (Stevia, Erythritol of soortgelijk) (Naar smaak)
Bereiding:
Klaar in 15 minuten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt in een pannetje de boter, roer in een schaal de gesmolten boter door de gemalen amandelen.
- Leg in ieder holletje van een siliconen muffinvorm een lepel deeg en druk het stevig op de bodem.
- Leg de vormpjes op een bakplaat of in een muffinblik en ongeveer 5 minuten tot de bodem goudbruin ziet.
- Sla intussen met de mixer de roomkaas los tot het helemaal romig is.
- Voeg het ei en de zoetstof toe en roer goed door.
- Lepel de blauwe bessen erdoorheen.
- Lepel de room bovenop de gebakken bodems en bak nog ongeveer 20 minuten.
- Bewaar de cheesecakes in de koelkast tot ze worden opgediend, je kan dan als decoratie nog wat blauwe bessen erbij serveren.
Eet smakelijk!
Liefs, Sweet & Spicy
Voedingsfeiten voor 1 portie
- Calorieën 184 kcal
- Eiwit 6,5 g
- Koolhydraten 1,6 g , voedingsvezels 0.9 g, Suikers 1,4 g
- Vet 16,8 g, Verzadigde vetten 8,8 g
There is no place like home….or the cheesecake factory.
Sweet & Spicy