Mini blueberry cheesecakes

Gezond en nog lekker ook! Je kan iedereen trakteren op onze mini cheesecakes! Deze cakejes bestaan uit maar 5 ingrediënten, daarom zijn ze snel en makkelijk klaar te maken. Bovendien zit de amandelbodem vol vitamine E en mineralen. Een heerlijk verantwoord tussendoortje dus!


Ingrediënten:

Voor 6 porties

  • Boter (2 el, 20 g)
  • Gemalen amandelen (45 g)
  • Roomkaas (225 g)
  • 1 ei (70 g)
  • Handje vol blauwe bessen (bevroren)
  • Zoetstof (Stevia, Erythritol of soortgelijk) (Naar smaak)

Bereiding:

Klaar in 15 minuten.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt in een pannetje de boter, roer in een schaal de gesmolten boter door de gemalen amandelen.
  3. Leg in ieder holletje van een siliconen muffinvorm een lepel deeg en druk het stevig op de bodem.
  4. Leg de vormpjes op een bakplaat of in een muffinblik en ongeveer 5 minuten tot de bodem goudbruin ziet.
  5. Sla intussen met de mixer de roomkaas los tot het helemaal romig is.
  6. Voeg het ei en de zoetstof toe en roer goed door.
  7. Lepel de blauwe bessen erdoorheen.
  8. Lepel de room bovenop de gebakken bodems en bak nog ongeveer 20 minuten.
  9. Bewaar de cheesecakes in de koelkast tot ze worden opgediend, je kan dan als decoratie nog wat blauwe bessen erbij serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Sweet & Spicy


Voedingsfeiten voor 1 portie

  • Calorieën 184 kcal
  • Eiwit 6,5 g
  • Koolhydraten 1,6 g , voedingsvezels 0.9 g, Suikers 1,4 g
  • Vet 16,8 g, Verzadigde vetten 8,8 g

There is no place like home….or the cheesecake factory.

Sweet & Spicy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *