Mechelen

Wij gingen een weekendje vertoeven in Mechelen, België.

Mechelen is een stad die nog niet heel bekend is onder de toeristen. Wat eigenlijk zonde is want wij kwamen er achter dat dit echt een heerlijke en fijne stad is. In deze blog zal ik de bezienswaardigheden en leuke hotspots voor jullie uitlichten.

Na het lezen ga je sowieso een weekend weg boeken naar Mechelen!

Bezienswaardigeheden:

 • Romboutstoren beklimmen

De romboutstoren biedt je een totaalbeleving: Zowel de skywalk óp de 97m hoge torren, als de beklimming ernaartoe staan garant voor een unieke ervaring. Je moet wel goed fit zijn om de 537 treden naar boven te lopen. Ik vertel dat het super is om te doen maar wij hebben het niet gedaan ;p. Wij hebben netjes van beneden naar boven gekeken en de kathedraal bezocht. Maar mocht je het aandurven dan moet je het zeker gaan doen!


 • Uniek stadhuis

Het stadhuis van Mechelen is al prachtig om te zien! Het bestaat uit drie delen met elk een verschillend bouwjaar. Het prachtige gebouw werd in 1526 opgericht met de bedoeling om aldaar de vergaderingen van de Grote Raad te organiseren. Tegenwoordig wordt de Keldermanszaal veelal gebruikt voor bruiloften.

Ga het zeker even bekijken als je in Mechelen bent, je kan er eigenlijk sowieso al niet omheen.


 • Wandelen over het Dijlepad en door het klein en groot Begijnhof.

Een aanrader is om over het Dijlepad te wandelen. Het is niet lang maar wel leuk om te doen. Je wandeld over het water want het pad drijft. Je start op de Haverwerf en eindigt bij de Kruidtuin. Die laatste is ook mooi om even door te wandelen.

Wandelen door het Begijnhof is ook erg leuk. Je wandeld door oude straatjes met oude huisjes en komt ook nog orginele begijnhuisjes tegen. Begijnen waren vrouwen die hun leven aan God wijdden, zonder zich uit het wereldse leven terug te trekken, het waren dan ook geen kloosterlingen. In de 13se eeuw stichtten zij daartoe eigen woongebieden, genoemd begijnhoven.

Leuk om dus even doorheen te wandelen als je in Mechelen bent.


 • Brouwerij Het Anker

Brouwerij het Anker is een hele leuke tip om te bezoeken! De Brouwerij zit in het begijnhof in een voormalig Ziekenhuis. Hier werd vroeger al bier gebrouwen met heel weinig alcohol omdat er weinig water was en iedereen dus bier dronk, ook kinderen. Het was gezond om te drinken. Dus houden we het er maar op dat bier dus tot de dag van vandaag gezond is haha.

in 1990 nam Charles Leclef, 5e generatie, de brouwerij over en werden er belangrijke investeringen gedaan. Het geheel van gebouwen en materialen werd gerestaureerd en vernieuwd.

Ondertussen is het een hotel, bresserie en zijn er weer rondleidingen. Ook is er een whiskystokerij bij gekomen. Dus wil je slapen bij een Brouwerij dan is dat ook zeker een aanrader om te doen!

De rondleiding is heel erg leuk en interessant om te doen. Je leert veel over het brouwproces en aan het einde krijg je twee heerlijke biertjes van Gouden Carolus te proeven.

Door vele trapjes binnen die je op moet is het niet rolstoelvriendelijk helaas.

Zeker de moeite waard in ieder geval om te gaan bezoeken.


Hotspots:

Leuk om te gaan eten en drinken zijn deze plekjes:

 • Pizzaria Marcello

Bij Marcello eet je de lekkerste pizza’s in Town! Daarnaast is het ook nog eens een hele gave plek om te zitten. Lekker Urban. Heerlijk eten en lekkere cocktails. Die laatste zijn echt top, je proeft goed de alcohol en hebt dus niet het idee dat je een sapje zit te drinken. Dus dikke pluspunt!


 • Chili Beans

Bij chili beans kan je heerlijk Mexicaans eten. Het leuke is dat je hier dus een Mexican sharing table kan nemen vanaf 2 personen. Je krijgt dan een tafel vol verwennerij van fingerfood en hoofdgerechten.

Dit hebben wij dus ook gedaan en dat was erg leuk en lekker! Zo kan je meteen van alles van de kaart proeven en daar houden wij van.


 • Café Hotspots
 1. De Gouden Vis

Als je van speciaal bieren houd dan komen er nu twee leuke biercafés waar je moet zijn!

Als eerste dus de Gouden Vis. Een heel leuk biercafé met een super leuk terras aan het water. Veel verschillende bieren en lekker simpele borrelhapjes. Niet moeilijk doen hier gewoon lekker genieten van lekker bier met een hapje erbij!

2. De Floeren Aap

We wilde eigenlijk naar de Borrelbabbel, het kleinste café van Mechelen. Deze bleek al jaren gesloten maar ernaast zat ook een biercafé van dezelfde eigenaar dus zijn we daar gaan zitten en daar hadden we geen spijt van. Het was zo gezellig daar dat we twee avonden achter elkaar daar lekker bier zijn gaan drinken. Elk weekend gezellig live muziek erbij en heel veel soorten bier maar ook gewoon wijn en heerlijke cocktails. Het zit op een heel gezellig klein pleintje waar ons kent ons mensen komen. Dat maakt het extra gezellig. Dus ga zeker hier lekker zitten en genieten!


 • Slapen

Wij sliepen zelf in het Holliday inn express hotel. Omdat de rest gewoon allemaal al vol was. Maar dit is een prima hotel. Super dicht bij het centrum maar toch lekker rustig om te slapen.

Maar de plekjes die we eerst graag wilde wil ik toch even uit lichten om te slapen:

 • Brouwerij het Anker. Dit is natuurlijk super speciaal om in een Brouwerij te slapen waar je ontbijt met uitzicht op de Brouwerij. Doen dus!
 • B&B De Vrome Vos, vlakbij het centrum. Inclusief ontbijt en super schattige plek. Ook dus echt een aanrader om te slapen. Helaas was het bij ons dus al vol dus wees op tijd met boeken.

Wij hebben echt genoten van Mechelen. De stad heeft ons zeer verrast. Wij zijn fan geworden van Mechelen en deze stad verdiend veel meer toeristen want het was veel te rustig voor zo’n mooie en leuke stad als dit.


Relaxed

Refreshed

Recharged

Sweet & Spicy