London!

In November 2022 ging ik samen met mijn vriendin Chantal voor het eerst vier dagen naar Londen!

We keken er echt enorm naar uit! Londen is gewoon echt fantastisch! Duur is het wel. Maar we hebben genoten.

Ik ga jullie mee nemen in een aantal hoogte punten en tips mee geven mocht je zelf eens erheen gaan!

The Wellington Hotel

We sliepen in het Wellington hotel. Tegenover station waterloo en erg dicht bij de London eye. De locatie was perfect. Hotel was ook erg netjes en schoon. Maar toch raad ik dit hotel niet aan. De trein rijd namelijk recht langs je hotelkamer 🙈. Voor de rest erg leuk. Pub onder de hotelkamers met lekker ontbijt. Je kan zelf van de kaart je ontbijt kiezen en dat wordt netjes aan je tafel gebracht. Natuurlijk heb ik in die dagen een keer het Engels ontbijt genomen. Erg veel maar wel heel lekker!

Engels ontbijt.

We sliepen dus tegenover het station wat mega handig was want de metro is echt super handig en duidelijk in Londen. OV is ook goedkoop en je komt overal heel snel dus dat is zeker een tip om lekker de metro te pakken. Het is mega groot onder de grond maar alles is super goed en duidelijk aangegeven. Kan bijna niet mis gaan.

De eerste dag hebben we mega veel gelopen. Teveel eigenlijk. Wel meteen mega veel bezienswaardigheden gezien. Zoals buckingham palace, waar meteen belangrijke mensen waren blijkbaar. Zoals Gerry van de Spice Girls en ook zagen we koning Charles weg racen. Dus dat was wel speciaal.

Ook hebben we meteen de Londen eye en de big ben gezien die na lange tijd eindelijk weer zijn klokken luidde!

Ook hebben we westminster abbey gezien. We hebben geluncht met fish & chips. Tamme eekhoorntjes gespot en savonds heerlijke risotto gegegeten!

Dag 1 was dus erg geslaagd maar wel vermoeiend 🙈

Dag 2

Dag 2 gingen we naar Piccadilly Circus, lekker shoppen! Maar eerst lunchen bij. El & N. Hier is alles roze en lekker instagramwaardig. Heel duur maar wel mega leuk om te zien en even wat lekkers te drinken! Ik vond het echt fantastisch om te zien 😍

We hadden alle dagen zon, het was fantastisch weer!

We gingen lekker shoppen. Allereerst naar de M&M winkel. Super gaaf om te zien. Drie verdiepingen en alle kleuren en smaken m&m’s vind je hier. Zelf heb ik een leuke trui van m&m mee genomen. Daarna gingen we naar de lego winkel. Ook super gaaf om te zien. Chantal had hier een lego poppetje laten personaliseren die op haar dochter leek. Echt leuk!

Daarna gingen we naar Neals Yard, een heel klein straatje, zijstraat van Covent Garden, dit is super kleurrijk en er zijn wat leuke restaurantjes te vinden. Erg leuk om even door te wandelen en even een hapje of drankje te doen!

Wat ook erg leuk is om te bezoeken is de mega grote speelgoedwinkel Hamleys! 5 verdiepingen heeft deze winkel.

Je kijkt echt je ogen uit en weet eigenlijk niet waar je moet kijken. Wel echt een aanrader om even te bezoeken!

We hebben daarna lekker wat tapas gegeten en wijntje gedaan. Daarna kerstmarktje bezocht want daar was het de tijd voor. Was echt enorm leuk en de dag was weer voorbij gevlogen!

Dag 3

We begonnen dag drie weer met een lekker ontbijt en vertrokken daarna richting het duurste winkelcentrum van Londen, Harrods!

Je kijkt je ogen uit hier. 5 verdiepingen aan onbetaalbare spullen. Ze hadden zelfs een foodafdeling waar croissants lagen met bladgoud. Ik keek mijn ogen uit maar het is niet mijn winkelcentrum. Geef mij maar de primark ofzo haha. Het is wel fantastisch om even te zien 😍

Hierna gingen we weer bij een andere El & N wat drinken, super leuk! Daarna door naar mijn afdeling de Borough market. Een super leuke food market waar je vanalles lekkers kan kopen! Zo nam ik blauwe kaas mee gedrenkt in rode wijn en 1tje gedrenkt in witte wijn. Zooo lekker! Ik vond deze food market echt super leuk! Wel chaos, want mega druk maat de moeite waard even te bezoeken!

Savonds zijn we nog even naar de Londen bridge gegaan, kerstmarkt bezocht. Lekker gegeten en gedronken. Een feestje mee gepakt en afgesloten met glühwein. Gewoon genieten dus!

Laatste dag!

De laatste dag in Londen hebben we ook nog zoveel mogelijk eruit gehaald. We hoefde pas de einde middag terug. Dus zijn we nog even terug gegaan naar Piccadilly Circus. Souvenirs gescoord. Nog wat winkels gekeken zoals een hele dure thee winkel haha lekker afgesloten met thee en een gebakje. Daarna koffers gehaald en naar het vliegveld. Afgesloten met een glas wijn en toen zat het erop.

Londen is fantastisch. We hebben genoten en gaan zeker nog eens terug.

Londen is echt een heerlijke stad. We voelde ons veilig en de mensen waren mega lief. Echt een aanrader om naar toe te gaan!

London we are coming back!

Liefs, Spicy & Chantal

” In london, everyone is different, and that means everyone can fit in”

Sweet & Spicy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.