Het lekkerste Bananenbrood

Bananenbrood, wie is er nou niet gek op? Je kan deze op heel veel verschillende manieren bakken. Gezond en minder gezond. Deze versie is wat minder gezond, maar wel heel erg lekker! Je kan het bananenbrood in plakjes snijden en per 2 plakjes invriezen. Zo heb je elke ochtend heerlijke bananenbrood als ontbijt! Lekker met een laagje chocoladepasta of pindakaas. Maar zonder ook al heerlijk!

Hier volgt het recept voor jullie. Veel plezier met bakken!



  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 1 uur
  • Aantal personen 10

Ingredienten

  • 125 gr boter, gesmolten
  • 200 gr suiker
  • 2 grote eieren
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 3 rijpe bananen
  • 250 gr bloem
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • handvol chocolade drops en walnoten

Benodigheden

Oven

Cakeblik 25 cm

Bakpapier



Bereidingswijze bananenbrood

Verwarm de oven voor op 160˚C voor een hete lucht oven. Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier of vet het goed in.

Meng als eerste de suiker met de boter en klop deze goed door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe en meng even door.

Roer nu de melk en het vanille extract erdoor. Doe de bloem, de baking soda en het zout erbij en roer het om. Je hoeft dit niet heel lang te kloppen. Als het goed gemengd is, is het voldoende.

Prak de bananen met een vork of pureer ze in een blender. Voeg toe aan je beslag en roer dit weer om tot het goed verdeeld is. Als laatste voeg je de chocola en de noten toe.

Schep het beslag in de klaarstaande vorm en bak dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50-65 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt.

Laat het 10 minuten afkoelen in het blik voordat je het eruit haalt en verder af laat koelen. 

Eet smakelijk!

Liefs, Sweet & Spicy


”If you eat cake fast enough, your Fitbit will think you are walking”

sweet & spicy

Deze blog in tot stand gekomen met inspiratie van Miljuschka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *