Hasselback aardappelen met Knoflook & Chili


Hasselback aardapplen, heb jij ze al wel eens gegeten? Ze zijn zo lekker! Je kan ze in heel erg veel variaties maken. Wij hebben voor jullie nu een variant met knoflook en chili. Een heerlijk bijgerecht en het ziet er ook nog eens leuk uit. Je kan dit bijgerecht altijd eten maar nu met de aankomende feestdagen staat dit ook prachtig op de tafel met kerst.

We zullen over een tijdje meer varianten gaan maken van de Hasselback aardappelen zodat jullie zelf ook meerdere varianten thuis kunnen gaan maken 🙂

Hieronder volgt het recept voor jullie. Veel plezier met klaar maken.



  • 4 personen
  • 60 min
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch

INGREDIËNTEN
  • 12 kleine vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2-3 theelepels chilipoeder
  • 6 eetlepels olijfolie

BEREIDEN
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze om de 3 millimeter in tot op 1 centimeter van de onderkant.
  3. Meng in een kommetje de knoflook, het chilipoeder en de olijfolie. Bestrijk de aardappelen royaal met het oliemengsel.
  4. Leg ze in een lage ovenschaal en bak ze in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk ze regelmatig met het oliemengsel. Maal er zout en peper boven.

Geniet ervan!

Liefs, Sweet & Spicy


Potatoes make french fries, chips and vodka.

It’s like the other vegetables aren’t even trying.

sweet & spicy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *