Groene asperges met parmezaan


Groene asperges met kaas. Echt één van mijn favoriete bijgerechten. Deze asperges hebben zoveel smaken zoet & zout. Heerlijk. Het kost ook niet veel werk om te maken dus dat is extra fijn. Dit is ook een perfect bijgerecht voor de komende feestdagen maar wij eten dit altijd erg graag. Heerlijk bij gebakken aardappeltjes en een lekker stukje vlees of vis.

Weetje:

Groene asperges groeien ‘bovengronds’ tot een lengte van 20-30 cm.

Recept volgt hieronder. Veel plezier met koken!



  • 30 min.
  • 4-6 personen

Ingrediënten
  • 2 bosjes groene asperges
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • Balsamico azijn
  • Parmezaanse kaas

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de houterige uiteinden van de groene asperges af.
  2. Verdeel de groene asperges over een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Breng op smaak met zout & peper.
  3. Pers 4 teentjes knoflook en verdeel over de asperges.
  4. Plaats de ovenschaal vervolgens 20 minuten in de oven. Haal de ovenschaal uit de oven en besprenkel de asperges met de balsamicoazijn.
  5. Rasp de parmezaanse kaas naar smaak over de groene asperges heen.
  6. Geniet van deze stroperige, zoute en gezonde lekkernij!

Liefs, Sweet & Spicy



Don’t ask why healthy food is so expensive. Ask why junkfood is so cheap

sweet & spicy

Deze blog is tot stand gekomen door inspiratie uit het valk seasons boekje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *