Gezonde kip-kerrie met bloemkoolrijst.

Wij houden helaas heel erg van lekker eten, het bourgondische zit in mijn brabantse bloed haha Dus genieten hoort er vaak bij in ons leven. Maar doordeweeks proberen we wel vaak op te letten wat we eten. Daarbij, gezond eten kan ook gewoon heel erg lekker zijn! En mensen gaan ook steeds vaker bewuster eten. Dat vind ik wel mooi om te zien. Mensen die ook vaker in de week eens vega eten of opletten dat ze goed vlees kopen etc. Dat doen wij ook allemaal en dat bevalt prima zo. Dit is geen vega recept vandaag maar wel gezond en heel erg lekker.

Met dit recept maak je een gezonde kip-kerrie zonder pakjes of zakjes en het is totaal niet moeilijk om te maken. Daarnaast staat het ook nog eens heel snel op tafel!

Hieronder het recept voor jullie. Laten jullie een reactie achter als je het ook gemaakt hebt Vinden wij leuk 😉


Dit gerecht is koolhydraatarm, eiwitrijk en vezelrijk. Ideaal gerecht ook voor mensen die willen afvallen. Eet jouw partner mee, maar eet hij liever niet koolhydraatarm? Verdubbel dan het recept (behalve de bloemkoolrijst) en serveer de kip-kerrie met een portie zilvervliesrijst voor hem.

Voedingswaarde:

  • Energie: 547 kcal (calorieën)
  • Eiwitten: 46 gram
  • Koolhydraten: 14 gram
  • Vetten: 37 gram
  • Vezels: 10 gram

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 150 gram kipfilet
  • 200 gram kant en klare bloemkoolrijst.
  • 150 gram champignons
  • 1 sjalot (30 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 el kerriepoeder
  • 1tl limoensap
  • kokosolie
  • zeezout en zwarte peper
  • optioneel: stukje verse gember ( 1cm ), verse peterselie.

Bereiding:

  1. Snipper de sjalot, pers de knofllok, snijd de kipfilet in blokjes en snijd de champignons in stukjes.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de sjalot aan.
  3. Voeg de kip en de champignons toe en bak 3 á 4 minuten op hoog vuur.
  4. Draai het vuur lager en voeg de knoflook en de kerriepoeder toe. Bak circa 2 minuten mee.
  5. Optioneel: rasp de gember fijn en voeg aan de koekenpan toe.
  6. Voeg de kokosmelk, de amandelmelk, het limoensap en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer door en doe de deksel op de pan.
  7. Laat de Kip-Kerrie circa 10 minuten pruttelen, totdat de kip volledig gaar is. Dikt de saus te erg in? Voeg dan een scheutje amandelmelk toe.
  8. Kook de bloemkoolrijst circa 2 minuten, totdat deze naar wens gaar is. Giet af.
  9. Schep de bloemkoolrijst in een diep bord en schep de kip-kerrie er bovenop.
  10. Optioneel: garneer met wat gehakte verse peterselie.

Vegetarische optie:

Vervang de kipfilet door 100 gram tempeh. Verwerk de tempeh op dezelfde manier als de kipfilet.

Eet smakelijk!

Liefs Sweet & Spicy.

Goal Weight:

One Chin!

Sweet & Spicy

Bron recept: puurfiguur.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *