Dit weekend zou eigenlijk het jaarlijkse festival bodega norton culinair zijn in Zoetermeer. Maar door de corona kon dat dit jaar niet doorgaan. Heel jammer want we kijken er altijd naar uit. Heel veel restaurants doen aan dit food evenement mee, altijd gezellig op het plein met muziek en bij elke tent kan je heerlijke culinaire hapjes halen en natuurlijk ook drankjes! Van oesters met champagne tot Patat met culinaire toppings. Maar om toch een beetje culinair te kunnen vieren was er een leuke oplossing gevonden. Veel restaurants hadden dit weekend van vrijdag 3-7-’20 tot 5-7-’20 hele leuke culinair menu’s voor een speciale prijs met vaak een fles wijn erbij of 2 glaasjes wijn/bier/fris. Dat vonden wij natuurlijk super leuk en wij kozen dit keer voor Stage Kitchen café, we hadden daar nog nooit gedineerd dus dit was meteen een leuke kennismaking.
Alles was ook netjes geregeld met alle regels nu door de corona. Genoeg afstand tussen de tafels en bij binnenkomst kon je gelijk je handen ontsmetten. Wat ik leuk vond was dat er een heerlijk geurtje aan de ontsmet gel zat. Keer wat anders dan die alcohol geur haha.
Inrichting is heel gezellig leuke tafels met leren banken en leuke roze stoelen. En roze en ik gaan goed samen haha. Leuke bar in het midden. We gingen lekker zitten en begonnen met een heerlijk wijntje en Sweet natuurlijk een pilsje. Als voorgerecht nam ik de Gravad Lachs, heerlijke gemarineerde zalm met groene kruidenolie, bietenjelly en kruidencrostini. Sweet koos de pulled chicken met koolsalade, knoflookcrostini en een smokey bbq saus. De bordjes waren super mooi opgemaakt en het smaakte allemaal erg lekker! Onze gastheer was ook erg leuk en gezellig. Daar houden wij van.
Na het heerlijke voorgerecht koos ik voor de Gamba’s van de plancha met tabouleh en chili-olie. Sweet koos als burger fanaat natuurlijk de ”Stage Burger” van angus rund, huisgemaakte frietjes, uienringen, spek, cheddar, ijsbergsla en tomaat. Moest helaas wel zelf om natte doekjes vragen voor de gamba’s die ik moest pellen. Volgende keer er even standaard bijgeven met gamba’s. Maar de heerlijke smaken van het eten maakte dat allemaal weer goed hoor! Ook deze bordjes zagen er weer geweldig uit en ook hierbij hadden we een heerlijk wijntje (Sauvignon Blanc) en pilsje (Hertog Jan) . Wij hebben genoten van deze gerechten ook de burger van Sweet was helemaal door hem goedgekeurd.
Toen gingen we natuurlijk voor het dessert. Als kaasverslaafde koos ik natuurlijk de kaasplank! Ik kan kaas echt niet weerstaan. Ik vroeg hier een bijpassende wijn bij en ze hadden de Ribera del Duero uit Spanje aangeraden. Een heerlijke stevige rode wijn met aardse- en vanilletonen, zachte tannines en een elegante afdronk. Paste echt perfect bij de kazen!
Sweet koos voor de Cheesecake met compote van mango en banaan-roomijs. Sweet dronk hierbij een Ice tea green, ja er zijn mensen die moeten rijden hé haha. De cheesecake zag er prachtig uit en was ook heel erg lekker!
Als afsluiter nam ik nog een lekkere cocktail, de pink gin spritz. Word gemaakt met Pink gin, prosecco en aardbeiensiroop. Super lekker! Sweet nam nog een kopje koffie.
Wij hebben heerlijk genoten deze avond. Wij gaan zeker nog eens terug komen. Personeel van Stage kitchen bedankt voor de gezelligheid en het heerlijke eten! Aan onze volgers wil ik zeggen reserveer zeker een tafeltje hier, echt een aanrader!
https://www.stagekitchencafe.com/
Tot snel!
Liefs, Sweet & Spicy
Think Global Eat Local
Sweet & Spicy