Er op uit met de stadswandeling079

De lockdown duurt lang en we missen allemaal enorm de horeca en dat vonden Jasmijn & Joschua uit Zoetermeer ook. Daarom gingen ze een stadswandeling organiseren die je langs de leukste hotspots van Zoetermeer brengt en ook door de mooie natuur van onze stad.

Je kan lopen in 2 middag shifts zodat de drukte word verspreid. Van 12.00 – 14.30 of van 14.30 – 17.00. Je kan zaterdag & zondag de wandeling doen. De horeca ondernemers hebben speciaal voor de wandelaars een leuke deal van 5 euro om lekker te genieten onderweg. Ook heb je een codewoord nodig voor de deals 🙂

Joschua & Jasmijn van de stadswandeling079

Wij waren uiteraard aanwezig bij de aller eerste editie van deze stadswandeling in Zoetermeer. De eerste editie was helemaal uitverkocht want iedereen snakt naar wat leuks in deze tijd. Naast wandelen en eten krijg je namelijk ook leuke opdrachten en vragen voor onderweg!

De wandeling is 6 km in totaal. Wij hebben wat meer gelopen omdat wij vanuit huis (Rokkeveen) Naar het centrum zijn gewandeld. We zijn gestart bij onze favo tentje namelijk Barista café. Hier kregen we een heerlijke koffie en de geweldige red velvet muffin, yummmmm! Als drankje kon je kiezen uit zwarte koffie, cappuccino, latte macchiato, warme chocomelk of thee.

Barista café Zoetermeer

Daarna liepen we weer via een mooi stukje Zoetermeer richting de dorpsstraat naar Los Muchachos. Wij vinden het erg leuk dat ze je zoveel mogelijk door het groen laten lopen. Voelde mij toerist in eigen stad. Ik loop en fiets er vaker maar je kijkt toch anders als je met zo’n wandeling door de stad loopt.

Bij Los muchachos aangekomen kregen we hier een bakje heerlijke spare-ribs zoet met frietjes. Deze waren echt heel lekker en goed mals. Wij vonden het alleen niet echt een handig gerecht om onderweg op te eten vanwege dat alles onder zit haha mijn tip is ook voor Los muchachos, geef natte doekjes mee aan de wandelaars of verzin een gerecht die wat makkelijker te nuttigen is 😉 Maar buiten dat was het heerlijk!

Los Muchachos Zoetermeer

Vanuit Los muchachos liepen we richting de bekende molen van de Dorpsstraat, Molen de Hoop, ook hier liepen we weer door een mooi stukje groen. De opdracht van de stadswandeling was om een gekke foto te maken met de molen dus dat hebben we gedaan!

Molen de Hoop

We liepen door het park door naar de volgende stop, de Bakkerswinkel in de Dorpsstraat. Ik ben dol op deze plek en mis het enorm om lekker in hun vogelserre te genieten van wat lekkers! Maar nu konden we hier een bakje koffie nemen en hun heerlijke scone nuttigen voor onderweg. Altijd lekker en het personeel is altijd zo vrolijk & gezellig! We merkten onderweg niks van de drukte of andere wandelaars. Overal ging het super goed en er waren geen lange rijen.


Hierna liepen we terug richting het stadshart om onze laatste versnapering om te gaan halen. We liepen natuurlijk weer langs wat mooie plekjes en hebben we weer toeristische foto’s van gemaakt haha Zoals de mooie graffiti in de Dorpstraat en onze mooie kerk.


Onze laatste stop was ook bij 1 van onze favo restaurants namelijk SoSo. Altijd genieten hier. Sweet koos hier voor een lekker broodje kip ketjap en ik voor het broodje buikspek. Het was heerlijk! De wandeling was ook echt heel erg leuk om te doen. Echt even een uitje in deze bizarre tijden. Het was ook nog eens prachtig weer dus helemaal perfect!

Wel waren er maar 2 horeca ondernemers die echt naar het codewoord vroegen. Dus een tip voor de ondernemers, let daar op en vergeet het niet te vragen.

SoSo, broodje buikspek

Mochten mensen nog denken kan ik naar de toilet ergens tijdens de wandeling? Jazeker!

Zo kan je boven de ah in het stadshart even naar de toilet. Met je stadshart kaart is het gratis. Bij de friettent Family kan je even gaan tegen betaling. In de Dorpsstraat heeft restaurant Achteraf zijn toilet gratis open gesteld voor wandelaars. Neem bij die laatste dan meteen je avond eten even mee 😉

Dat is dus ook prima geregeld. Aankomend weekend komt er weer een nieuwe wandeling. Je kan je dan vanaf woensdag aanmelden hiervoor. Houd dus hun facebook pagina in de gaten.

https://www.facebook.com/De-Stadswandeling079-322772389173279

Er komen als het goed is nog veel meer leuke wandelingen zodat je kan gaan kiezen uit verschillende wandelingen in Zoetermeer. We willen Joschua & Jasmijn heel veel succes wensen met alle komende wandelingen en wij zijn er binnenkort zeker weer bij!

Heb jij de wandeling ook gelopen? Laat jou ervaring dan even weten in de reacties. Wij zijn benieuwd. En wie weet komen we je bij een volgende wandeling een keer tegen.

Liefs, Sweet & Spicy


You don’t need a silver fork to eat good food.

Sweet & Spicy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.