Culinair genieten kan gewoon in Gilze!


https://www.dehuyskamergilze.nl/

Hai lieve volgers,

Valentijn is weer voorbij, de dag van de liefde! Doen jullie eraan of vinden jullie het ook te commercieel? Wij doen er in principe niet aan, qua cadeaus etc. Wij verassen elkaar altijd liever op dagen dat we het niet verwachten. Maar wij houden wel van lekker eten en dus doen we dat ook met Valentijn. Ik zoek sowieso altijd wel een rede om lekker te gaan eten. Dit keer zijn wij een restaurant in het dorp van mijn moeder gaan proberen, namelijk de Huyskamer in Gilze. Dit is een redelijk nieuw restaurant en heeft zich gespecialiseerd in het culinaire eten. Daar houden wij wel van. Nu hadden ze een mooie actie speciaal voor valentijn, een 6 gangen diner voor 49,50. Dus hebben we gereserveerd. Het halve menu bestond wel uit vis en schelpdieren. Sweet houd daar niet van maar dat was totaal geen probleem, hij kon dus gewoon een aangepast menu krijgen. Het pand is echt heel mooi geworden, ik herkende het niet meer terug. Vroeger ging ik er namelijk bloed prikken dus was wel grappig om te zien. De weegschaal waar vroeger de baby’s op werden gewogen staat nu ook bij de entree maar dan met pepermuntjes erin. Erg leuk!

Bij binnenkomst werd onze jas opgehangen en kregen we een mooi plekje in de achterkamer. Een mooie tuin hebben ze ook dus plannen om van de zomer is terug te komen hebben wij zeker.

https://www.dehuyskamergilze.nl/

We kregen meteen een glaasje platwater. Daarnaast koos ik voor een wijnarrangement bij de gangen. Altijd extra lekker als je wijntje perfect bij je gerechtje past. Sweet ging voor speciaal biertjes die die zelf ging kiezen van de kaart.

Als eerste kreeg ik een oester en sweet een american pancake met kikkererwten en quinoa. De oester was echt de lekkerste die ik tot nu toe op heb. Een keer anders bereid. Het was dus niet dat hele zoute met zure maar echt enorm lekker, kan het niet goed uitleggen dat moet je zelf gaan ervaren. Het was ook bereid met wijn. Gewoon enorm lekker! Sweet vond zijn amuse een aparte combi, niet heel speciaal. Maar hij is dan ook niet heel erg dol op kikkererwten. Hierbij kregen we ook een lekker glaasje prosecco geserveerd.

Daarna kreeg ik een heerlijke gemarineerde zalm met biet en roos. Hierbij kreeg ik een heerlijk k-naia wijn uit 2018 geserveerd. Sweet kreeg een coquille van pastinaak , paddenstoelen en granaatappel. Deze vond hij erg lekker. Hierbij nam hij het biertje Oersoep, Sergeant Pepper. Dit biertje was erg smaakvol. Dit biertje was ook door het personeel aangeraden om bij zijn gerecht te drinken.

Na deze heerlijke gerechtjes kregen we gerookte tomaat, gazpacho en truffel. Heel erg lekker gerechtje. Hierbij kreeg ik een heerlijk Pinot Noir wijn uit 2016 van Bolla geserveerd. Sweet nam hier een Little Fred biertje bij van brouwerij Maximus, dit is een ipa en was ook erg lekker. Hierna kreeg ik een lagoustine & coquille met zalmkaviaar en champagne. Ik moest even een kleine uitleg hoe ik de lagoustine moest eten maar het was heel erg lekker! Hierbij kreeg ik een lekkere Val de Nora wijn bij geserveerd. Sweet kreeg een heerlijke stoof die 48 uur was gegaard met een jus van coquille. De stoof was heel erg lekker. Hierbij nam hij een klok klok klok bier van brouwerij van Slag. Het is een Belgische tripel. Ook deze was natuurlijk weer heel erg lekker.

We moeten ook zeker even melden dat het personeel heel professioneel alles serveerde en uitlegde en ook niet te snel ging. Netjes wachtte ze dat ik rustig mijn drankje op had voordat ze het volgende gerechtje kwamen brengen. Dit vond ik erg fijn.

Na deze prachtige gerechtjes kregen we nog een heerlijke runder entrecote met pastinaak en madeira. Heel erg lekker! Hierbij kreeg ik een heerlijk Bordeaux merlot cabernet uit 2016 van Bel Air geserveerd. Sweet nam hier een lekker biertje van de Huyskamer zelf bij de ”Zie’de Dubbel” van brouwerij De Fontein. Dit is een Belgische Dubbel. Deze was uiteraard ook weer heel erg lekker.

Hierna kregen we een heerlijk dessert van chocolade, framboos en viool. Heel leuk geserveerd als een chocoladebol die je zelf kapot moest slaan zodat er een verassing tevoorschijn kwam. Heel erg leuk en lekker! Hierbij kreeg ik een heerlijke Ruby Port van Calem geserveerd. Heel lekker allemaal!

Als laatst nog afgelsoten met een kopje muntthee met diverse friandises erbij.

Wij hebben in ieder geval een heerlijke avond gehad hier. Erg mooie gerechtjes en stuk voor stuk heel erg lekker. Een leuke ervaring, wij komen zeker nog eens terug.

Personeel van de Huyskamer heel erg bedankt voor de mooie avond. Ook voor de kok complimenten voor alle kunstwerkjes op onze borden. Als tip zou ik wel mee willen geven, dat als gerechtjes aangepast moeten worden omdat iemand niet van vis houdt, wat vaker vlees te serveren in plaats van vega gerechtjes. Wij merken op dat dat in veel restaurants gebeurd en dat is vaak dan toch wel teleurstellend voor degene die geen vis lust.

Voor de rest echt een top avond hier gehad , heerlijk gegeten en gedronken. Zeker een aanrader!

Liefs Sweet & Spicy

Reserveren bij de Huyskamer? https://www.dehuyskamergilze.nl/

A meal without wine called Breakfast.

Sweet & Spicy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.