Culinair genieten bij Smaak & Vermaak.

Hai lieve volgers,

Houden jullie ook van culinair genieten? Een avond vol smaken, gezelligheid en kunstwerkjes op je bord? Dan moet je echt een keer naar Smaak & Vermaak gaan in Zoetermeer! Ze zitten in de gezellige dorpsstraat. Sander de eigenaar en zijn team doen er alles aan jou avond geweldig te laten verlopen. Binnen is het klein en gezellig, een huiskamer sfeer met grote open keuken waar je precies kan zien hoe ze hun kunstwerkjes op de borden maken. Dit jaar (2019) bestaan ze alweer 4 jaar! Ondertussen ook prijzen gewonnen voor leukste restaurant etc. wat ze ook zeker verdienen.

Dan onze avond. Ik was hier met mijn beste vriendin Laura. Zij had nog nooit zo’n culinaire avond mee gemaakt dus nam ik haar mee om dit pareltje van Zoetermeer te ontdekken. Onze jassen werden netjes aangenomen en we kregen een mooi plekje aan het raam. We begonnen de avond met een heerlijk glaasje bubbels, ook om het 4 jarig bestaan te vieren van het restaurant.

Bubbels

Wij kregen een heerlijke amus erbij geserveerd. De amuses waren: Een taco met hummus, chorizo en een parel van appel. Een kletskop van sesam met pannacotta van gele curry, mango, kokos & rode peper. Ze waren allebij heel erg smaakvol. Onze favoriet was wel de kletskop. Heerlijk!

Na dit heerlijke voorproefje kwamen ze met een prachtig gerechtje aan met zeebaars. Ook dit zag er weer prachtig uit en smaakte naar meer!

Zeebaars, Paling, Pastinaak, Olijven

Na dit geweldige gerechtje kregen wij een pompoensoepje, ook hadden wij een wijn arrangement erbij genomen wat echt een aanrader is als je hier gaat genieten.

Pompoen, peer, kastanje, roquefort. Dit gerecht werd geserveerd met een bijpassende chenin blanc wijn.

Na dit heerlijke soepje kwamen ze met een prachtig gerecht van hert met daarbij weer een prachtige wijn. Wat ook zo leuk is is dat ze alles ook precies kunnen vertellen over de wijn die ze serveren dat is zeker een vermaak gedeelte.

Hert, Bospeen, Duxelle, Abrikoos. Dit gerecht werd geserveerd met een bijpassende barramundi wijn.

Na dit overheerlijk gerechtje die er ook weer prachtig uit zag kregen wij een gerechtje met varkenswang. Ook hierbij een bijpassende wijn. Na dit gerechtje kregen we tussendoor nog een heerlijke zoete spoon.

Varkenswang, Rode kool, Polenta, aardpeer. Dit gerecht werd geserveerd met een bijpassende coppola wijn.

De avond sloten wij af met een heerlijk dessert met chocolade! Hierbij werd een bijpassende Sherry geserveerd. Ook weer prachtig om te zien en heel erg lekker!

Dessert van chocolade, pedro ximenez, vijg. Dit dessert werd geserveerd met een bijpassende Sherry.

Wij hebben echt een top avond gehad hier! Kom hier sowieso altijd erg graag. Dus ken jij dit pareltje in de Dorpsstraat nog niet? Ga dan snel naar de website van Smaak & Vermaak en boek jou culinaire avond!

https://smaakenvermaak.nl/

Liefs, Spicy & Laura 😉

Nothing brings people together like good food…..

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.