Courgette lasagne met Jackfruit

Wij houden heel erg van nieuwe dingen uit proberen kwa eten. Het eten is bij ons ook nooit hetzelfde. Soms maak ik natuurlijk weer eens hetzelfde gerecht wat ik al eens gemaakt heb maar dat gebeurd niet heel vaak. Ik hou gewoon heel erg van koken en probeer dan ook zoveel mogelijk. Dit keer ging ik voor het eerst opgerolde courgette lasagne maken met Jackfruit. Jackfruit hadden wij hier nog nooit op en heeft een vleessmaak dus dat wilde we wel even uit gaan proberen. Wij moeten allebij zeggen dat dit gerecht enorm lekker was. Deze gaat zeker nog eens terug komen op ons menu. Ook jackfruit ga ik vaker gebruiken. Broodje pulled Jackfruit staat dan ook nog op mijn lijstje.

Hieronder zal weer het recept volgen voor jullie!

Ingrediënten:

  • 3 Courgettes in de lengte in dunne plakken
  • Zout & Peper
  • 1 el Olijfolie
  • 1 blik Fairtrade Original Jackfruit in stukken gescheurd (pulled)
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl Italiaanse Kruiden
  • 250 gr Mozzarella geraspt
  • 150 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • rasp van een halve citroen
  • 350 ml passata (Basilicum)
  • Verse Basilicum om te garneren

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 graden/hete lucht: 180 graden). Leg de plakken courgette op je werkblad en bestrooi ze met zout. Laat ca. 15 min. intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier – het zout zal het vocht van de courgette onttrekken.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het Jackfruit, de ui, de knoflook en de Italiaanse kruiden ca. 2-3 minuten op middelhoog vuur.
  • Meng in een kom de ricotta, de mozzarella, twee derde van de Parmezaanse kaas, de citroenrasp en het Jackfruitmengsel door elkaar. Verdeel de passata over de bodem van de ovenschaal en schep op iedere plak courgette wat van het ricotta mengsel. Rol de plakken op en zet ze rechtop in de saus. Bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en bak ca. 25 minuten in de oven tot de Ricotta goudbruin kleurt. Garneer het gerecht met vers basilicum.

Eet Smakelijk!

Liefs Spicy

If you’ve lost your appetite today,

I think i have it.

Sweet & Spicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *