Cacciatore van kip & pompoen


Niks lekkerder in deze tijd dan stoof gerechten. Ik hou er enorm van! Kwa eten houd ik echt van deze tijd van het jaar. Van de regen hou ik wat minder. Maar we moeten toegeven de herfst heeft iets moois. De prachtige kleuren van de bomen vind ik geweldig. Lekker thuis op de bank met een dekentje en kaarsjes aan, daar kan ik helemaal van genieten.

Maar dus vooral van de heerlijke gerechten met pompoen! Dus vandaag hebben we dit heerlijke gerecht voor jullie om lekker thuis te gaan maken.

Heb je deze gemaakt? Laat dan even een reactie achter! #vindenwijleuk


Ingrediënten:

4 personen
• 2 plakjes gerookte pancetta
• 2 takjes verse rozemarijn
• 2 verse laurierblaadjes
• 4 tenen knoflook, gepeld, in plakjes
• 1 ui, gepeld, in 8 partjes
• 1 prei, in plakjes
• ½ flespompoen of zoete aardappel (à 600 g), ongeschild, in stukjes
• 100 g kastanjechampignons
• 2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g)
• 250 ml chianti of andere rode wijn
• 4 kippendijen


Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Pel de ui en snijd hem in acht partjes in acht partjes. Was de prei en snijd hem samen met de gepelde tenen knoflook in plakjes. Zet een grote ovenbestendige braadpan op matig vuur.

2. Hak de plakjes pancetta fijn, ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes, hak ze fijn en doe ze met 1 eetlepel olie en de laurierblaadjes in de pan. Blijf 2 minuten regelmatig roeren, doe er dan eerst de plakjes knoflook en vervolgens de ui en prei bij, en laat het geheel terwijl je af en toe roert 10 minuten op het vuur staan.

3. Snijd intussen de ongeschilde pompoen (zonder zaadjes) of zoete aardappel (wel eerst even wassen) in hapklare stukjes. Ik snijd altijd de steeltjes en onderste randjes van de champignons, omdat dat er mooier uitziet – gooi de afsnijdsels wel gewoon bij de champignons en stukjes pompoen of zoete aardappel in de pan. Leg de kippendijen in de pan.

4 Schenk er de wijn bij, laat even inkoken, voeg dan de tomaten toe en breek ze met een houten lepel stuk. Vul de blikjes voor de helft met water, beweeg ze heen en weer, giet het water in de pan en roer goed. Breng zachtjes aan de kook, zet de pan in de oven en laat de cacciatore 1 uur stoven tot hij heerlijk dik is, de stukjes pompoen of zoete aardappel zacht zijn en de kip uit elkaar valt. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe en serveer er brood bij om het heerlijke vocht op te deppen.

Eet smakelijk!


Liefs,

Sweet & Spicy

Kook altijd met passie!

Sweet & Spicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *