Bosbessen yoghurt cake.

Zo Januari is weer begonnen, 2021. We hopen allemaal dat dit jaar weer wat beter gaat worden. Maar dat gaat vast goed komen al zullen we nog wel eventjes geduld moeten hebben.

Maar goed Januari is ook weer een maand van goede voornemens. Ja ook wij doen daar weer aan mee. We doen sowieso deze maand mee aan Dry January. Want ook wij hebben de laatste tijd wat meer gedronken dan de bedoeling was. Als je dan elke week met een volle tas flessen bij de glasbak staat dan denk je toch echt even van als ik zo doorga kan ik straks naar de AA haha, beetje overdreven natuurlijk, maar het is gewoon zo dat we door covid wat meer zijn gaan drinken. Maar daar gaan we verandering in brengen, dus binnenkort komen er ook wat Mocktail recepten voorbij. Want geen alcohol betekend niet meteen niet lekker genieten van een drankje. Op deze manier heb je toch een leuke cocktail in het weekend maar dan alcoholvrij!

Verder zijn onze goede voornemens dus ook gezonder gaan eten, maar wel lekker. Ook proberen we elke dag te wandelen minimaal 30 min. elke dag. Dus genoeg te doen haha

We gaan dan ook veel gezonde recepten met jullie delen en omdat tussendoortjes wel altijd het lekkerste zijn trappen we af met een gezond tussendoortje. Een heerlijke bosbessen yoghurtcake. Makkelijk in te vriezen per 2 plakjes zodat je ze makkelijk mee kan nemen naar je werk. Heerlijk om tussendoor te nuttige bij een bakje zwarte koffie!

  • Voorbereidingstijd: 10 min.
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Totale tijd: 1 uur 10 min.
  • Porties: 10
Ingrediënten
  • 150 gr boter (gesmolten), ik gebruik graag plantaardige boter van flora deze is ook 100% vegan.
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 140 gr. Griekse Yoghurt
  • 1 el citroenschil fijn geraspt
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr verse blauwe bessen plus extra om te serveren.


Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak de bananen in een kom en doe hier de boter, eieren, yoghurt, citroenschil en vanille bij. Mix dit goed door elkaar.
  2. Voeg het bakmeel toe en mix alles goed. Schep de blauwe bessen erdoorheen en giet het beslag in een cakevorm van 22 x 8x 7 cm waar je bakpapier in hebt gelegd. Strijk de bovenkant glad met een spatel en bak de cake voor ongeveer een uur of tot het goed gaar is in de oven. Dit test je door met een houten prikker in het midden van de cake te prikken. Komt de prikker er droog uit dan is de cake goed.
  3. Laat de cake eerst 10 min afkoelen voordat je hem uit het blik haalt. Laat hem daarna helemaal afkoelen.
  4. Als hij helemaal is afgekoeld kan je hem in plakjes snijden en per 2 in een zakje doen. Je kan ze 2 dagen in de koelkast bewaren of anders kan je ze ook invriezen en elke dag 1 zakje uithalen om mee te nemen!

Geniet ervan!

Liefs, Sweet & Spicy

Eat less sugar. You’re sweet enough already.

Sweet & Spicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *