Black Angus tartare met truffelmayonaise

Wij zijn dol op tartaar! Het is zo’n heerlijk voorgerecht. Zelf had ik het eigenlijk nooit gemaakt maar nu al 2x gemaakt en het was super. Dus het wordt tijd om het recept met jullie te delen zodat jullie er thuis ook van kunnen genieten.

Het is namelijk super makkelijk om te maken en het ziet er altijd fantastisch uit. Je gasten zijn altijd onder de indruk met dit gerechtje! Behalve als ze zwanger zijn of om een andere geen rauw vlees willen 😉



Dit heb je nodig voor deze Black Angus tartare met truffelmayonaise / 4 personen

  • 400 gr black angus
  • 100 gr serranoham
  • 1 kleine rode ui
  • 3 el kappertjes
  • 1 flinke tl dijon mosterd
  • 50 gr kiemen
  • 4 kwartel eitjes
  • Truffelmayonaise

Bereiding:

Zorg dat de black angus op kamertemperatuur is. Maal het vlees in een keukenmachine fijn.

Snijd de rode ui zeer fijn en meng dit samen met de kappertjes door de tartare. Breng op smaak met mosterd, zout en een flinke snuf versgemalen zwarte peper.

Schep 1/4 van de tartare op een bord in een (met olie ingevette) kookring en druk licht aan. Verwijder de ring en ga door totdat je vier mooie tartaartjes hebt. Maak ze af met een plak serranoham en een pluk kiemen.

splits de kwarteleitjes, zorg dat het eigeel in het eitje blijft zitten. Zet de eitjes leuk bovenop de tartare. Maak mooie toefjes van de truffelmayo. Ik doe dit op de makkelijke manier door de truffelmayo in een boterhamzakje te scheppen, dicht te draaien en het puntje eraf te knippen.

Enjoy!

Liefs, Sweet & Spicy


Unless the word ‘lovers’ is between the words ‘meat’ and ‘pizza’, I don’t care.

sweet & spicy

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *