Bierliefhebbers opgelet! Hier moet je zijn!

De plek voor de echte bier liefhebbers

Hai lieve volgers!

Een tijdje terug waren wij natuurlijk in Utrecht samen met een vriendin van ons, Lysanne. Wij hebben deze dag een aantal mooie food hotspots ondekt, maar ook deze speciaal bier hotspot verdiend even de aandacht! In Utrecht zit Belgisch biercafé Olivier. Dit café heeft even een geweldige locatie, daar mag je jaloers op zijn! Ze zitten namelijk in een kleine oude kerk, aan Achter Clarenburg. Ze hebben zoveel mogelijk elementen van de kerk uit 1860 behouden: de altaarnis, de gewelven en het orgel. Daarnaast hebben ze dus een heel groot assortiment aan speciaal bieren. Wie in Utrecht is moet zeker een bezoek brengen aan dit prachtige pand. Wij raden wel aan te reserveren want het is altijd erg vol! Wij hadden gelukkig de drie laatste krukken aan de bar kunnen bemachtigen. Dit was rond 14.30 uur.

https://utrecht.cafe-olivier.be/

Wij zaten dus lekker aan de bar en moesten toen even een biertje uit gaan kiezen. Man,man,man wat een keuze. Dus dat duurde even haha. We kozen voor het eerste biertje alle drie hetzelfde, namelijk de Troost new England IPA van 5,5%. Als je deze ruikt en proeft zit je neus en mond meteen vol met tropisch fruit! Klein beetje zoet, heel klein beetje bitter maar vooral een heel mooi mondgevoel. New England IPA is een bierstijl waar het fruitige van de hop op de voorgrond staat terwijl de typische bitterheid juist ver te zoeken is. Dit komt met name door dryhopping, een brouwmethode waar de hop pas na het kookproces wordt toegevoegd aan het bier. Wat ik (Spicy) wel super vind wat ik ben niet dol op te bitter. Wij vonden dit biertje alle drie heel erg lekker. Wij denken dat deze zomers op een warme dag nog lekkerder is!

New England IPA

Na dit heerlijke verfrissende biertje koos Sweet voor hun eigen Olivier Triple van 8%. Deze word gebrouwen in brouwerij De Leckere. Lysanne koos voor de Lamme Goedzak van 7 %.

Lamme Goedzak dankt zijn naam aan de levensgenietende vriend van historisch romanpersonage Tijl Uilenspiegel en is dan ook een bier voor de ware Bourgondiër. Deze blonde traktatie is milder dan hun tripels, maar heeft bijzonder veel karakter. Vol in de mond, fris in de neus en een lange nasmaak. Ook de balans tussen fruitigheid en prikkelende bitterheid maakt dit goedlachse gerstenat een vruchtbare kruisbestuiving van vertrouwd en gedurfd brouwen. Niet voor niets een klassieker bij velen dus.

Zelf koos ik voor de Urthel Saisonniere van 6%. Als je ruikt dan ruik je de appel, peer, vanille, kruidigheid en een beetje citrus. De smaak is hopbitter, licht kruidig en lekker veel citrus. Het is een unieke combinatie van Saison en witbier, een fris biertje die je makkelijk doordrinkt. Erg lekker en ook deze zal in de zomer nog beter smaken.

Na deze drie toppers kozen we ons laatste biertje voor deze middag voordat we verder gingen naar een diner hotspot! Sweet koos de Corsendonk pater dubbel/Abbey brown ale. Dit is een een dubbel van 6,5%. Deze rijpt verder in de fles. Het heeft aroma’s van gebrande mout, karamel en is lichtzuur, licht hoppig en een klein beetje rokerig.

Lysanne koos voor de Super Cadix. Super Cadix is een lager bier met een fruitig, moutig aroma. De smaak is lichtzoet met tinten van citrus en tropisch fruit. Super Cadix is een lager bier van de Antwerpse Brouw Compagnie. Deze lager 5,6% alcohol en is te drinken bij een temperatuur tussen de 6-8 graden.

Zelf koos ik de Duchesse de Bourgogne van 6,2%. Duchesse de Bourgogne is een bier met een friszuur en fruitig karakter. Het heeft wijnachtige trekjes en laat zich uitstekend combineren met tal van gerechten. Duchesse de Bourgogne is een blend van bier dat maar liefst 8 en 18 maanden heeft gerijpt op eikenhouten foeders. Zelf vond ik hem erg lekker in het begin, maar een heel flesje was mij op een gegeven moment wat te zuur. Maar 1 glas is zeker de moeite waard te proberen.

Naast dat je hier dus heerlijke bieren kan proberen kan je hier ook heerlijk wat eten of snacken. Zo hebben ze hier mosselen of beenham. Om de twee weken serveren ze ook een wisselend drie gangen menu passend bij het seizoen. De medewerkers geven u ook graag een passend bier-spijs advies. Maar ook genoeg hapjes voor bij jou heerlijke biertje. Wat dacht je van 1 meter worst! Of een heerlijke proefplank, en nog veel meer. Wij hebben deze middag alleen biertjes genomen maar volgende keer zullen we hier ook zeker wat nuttigen maar dan gaan we maar even reserveren van te voren!

Wij hebben een heerlijke middag hier gehad, de locatie is geweldig! Personeel van Olivier heel erg bedankt voor de leuke middag en de uitleg van de bieren! Wij komen zeker nog eens terug.

https://utrecht.cafe-olivier.be/

Liefs, Sweet & Spicy en natuurlijk vriendin Lysanne.

Reserveer een plekje bij Olivier Utrecht

https://utrecht.cafe-olivier.be/

It’s beer o’clock somewhere

Sweet & Spicy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.