Aardbeien-frambozen- panna cotta met witte chocolademousse

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met recepten uitzoeken voor het kerstdiner. Dat scheelt al de helft van de stress als je goed bent voor bereid. Zelf vind ik het heerlijk om heel december lekker bezig te zijn met recepten uit proberen voor het kerst diner. Dit jaar zal de kerst een beetje anders zijn dan andere jaren maar dat mag de pret niet drukken. Ook voor een klein groepje kan je lekker uitgebreid koken en genieten van het samen zijn.

Ik heb dit keer een recept voor het dessert voor jullie. Een heerlijke fruitige panna cotta met witte chocolade mousse. Gegarandeerd succes! Het ziet er niet alleen erg mooi uit, het is ook nog eens erg lekker!

Mocht je dit dessert ook gaan maken dan vinden wij het leuk als je ons een foto stuurt via onze socials. We delen dan jullie foto. #vindenwijleuk

Dan nu het recept!



INGREDIENTEN VOOR:

4 PERSONEN

  • aardbeien 80 g
  • frambozen 100 g
  • slagroom 250 ml
  • volle melk 200 ml
  • suiker 50 g
  • vanille-extract kl
  • gelatine (van 1,8 g) 4 blaadjes
    • Voor de mousse
  • slagroom 250 ml
  • suiker 1 el
  • witte chocolade 200 g

BEREIDING
  1. Spoel het fruit. Hou enkele frambozen apart. Snij de rest van het fruit klein. Breng de slagroom met de melk, de suiker, het vanille-extract en het fruit tegen het kookpunt aan.
  2. Week de blaadjes gelatine in koud water. Zet het vuur uit als het roommengsel kookt. Pureer de room met het fruit en giet door een zeef. Roer er de uitgeknepen blaadjes gelatine door. Schenk het roommengsel in glazen en zet koel.
  3. Maak de chocolademousse. Klop de slagroom stijf met de suiker. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Meng de gesmolten chocolade onder de slagroom. Verdeel de chocolademousse over de glazen panna cotta en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Werk de panna cotta vlak voor het serveren af met de rest van het fruit.


Enjoy!

Liefs,

Sweet & Spicy

Save the planet. It’s the only one with chocolate.

Sweet & spicy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *